Antalya'da Saklı Cennet: Uçansu Şelalesi

Haberler18 Nisan 2019
10.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya'nın Gündoğmuş ve Konya'nın Seydişehir ilçeleri arasında yer alan, 50 metre yükseklikten akan Uçansu Şelalesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. 

Orta Toroslar'ın zirvelerinden Akdağ ve Geyik dağlarındaki karların erimesiyle beslenen şelale, bahar aylarında en coşkulu dönemini yaşıyor. Toroslar'ın eriyen kar suları Uçansu Şelalesi'nden sonra, yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculuğun sonunda Manavgat'ta Akdeniz'le buluşuyor.

Şelale, yeşilin ve mavinin  ahenkle buluştuğu büyüleyici doğal güzelliğiyle dikkati çekiyor. Uçansu Şelalesi, yemyeşil ağaçlarla çevrili patika yollardan kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyerek ulaşılabilen ''saklı bir cennet'' edasıyla ziyaretçilerine bir başka dünyanın kapısını aralıyor.

Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak isteyenlerin tercihi ettiği yerler arasındaki Uçansu Şelalesi'nde ziyaretçiler, güzelliğiyle görsel şölen sunan alanda yürüyüş yapıyor, fotoğraf çekiliyor. Şelale, günübirlik bölgeye gelen ziyaretçilerin yanı sıra kamp kuran doğaseverleri de misafir ediyor.



10.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!