Antalya'da Semt Pazarında Korkutan Tam Kapanma Yoğunluğu

Haberler29 Nisan 2021
2.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da semt pazarında korkutan tam kapanma yoğunluğu. Sosyal mesafenin sıfır olduğu pazardaki yoğunluk tedirginlik oluşturdu 17 günlük kısıtlamaya bir gün kala Antalyalılar semt pazarına akın etti.

ANTALYA'DA KURULACAK SEMT PAZARLARI

Korona virüs(Covid19) tedbirleri kapsamındaki 17 günlük 'tam kapanma' öncesi turizm kenti Antalya’da semt pazarlarında yoğunluk oluştu. Pazarda sosyal mesafe bir kenara adım atacak yerin kalmadığı görüldü.

Yeni tip Korona virüs(Covid19) vaka sayısındaki artışın durdurulması amacıyla ülke genelinde 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sürecek 'tam kapanma' öncesi Antalya'da vatandaşlar semt pazarlarına akın etti. Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kapalı çarşamba pazarındaki görüntüler tedirgin etti. Belediye ekiplerinin kontrolü sağlamak için çektiği demir bariyerlerin ise bir süre sonra fayda etmediği görüldü. Pazarın hem içinde hem de dışında araç ve yaya yoğunluğu dikkat çekti. Tüm uyarı ve bilgilendirmelere rağmen pazarcı esnafının ya maske takmadığı, takanların ise çenelerinin altında hatalı taktığı gözlemlendi. Sosyal mesafenin sıfır olduğu pazarda vatandaşların tezgahlar önünde birbirlerine çarparak geçtikleri görüldü. Zabıta ekipleri, pazar esnafı ve vatandaşları maske ve mesafeye uymaları noktasında uyarılar yapsa da aşırı kalabalık nedeniyle bir mesafe alamadığı gözlemlendi. Pazarda yaklaşık 10 binin üzerinde kişinin olduğu öğrenildi.


Kaynak: İHA


2.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!