Antalya'da Şiddetli Yağışın Zararı Büyük! Plakalar Düştü, Böyle Sergilediler

Haberler29 Aralık 2020
2.2B OKUNMA
Paylaş

Meteoroloji'nin 'sarı alarm' verdiği Antalya'da dünden bu yana etkili olan sağanak yağış, kent merkeziyle birlikte batı ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, onlarca araç yolda mahsur kaldı. Su baskınından etkilenip düşen onlarca aracın plakası ise yağmur sularına karıştı. Kent merkezine son 24 saat içerisinde metrekareye 157,5 kilogram yağmur düştü.
 

Antalya'da iki gündür etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklı devam eden sağanak nedeniyle kent merkezinde çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Vatandaşlar ve iş yeri sahipleri, bir yandan suyu tahliye ederken, diğer yandan eşya ve malzemelerini kurtarmak için seferber oldu.

Otobüsün İçi Su Doldu

Onlarca otomobil, toplu taşıma aracı ve minibüs, biriken su nedeniyle yolda mahsur kaldı. Nehri andıran yollardaki araç sürücülerinin zor anları kameralara yansıdı. Ana arterlerde güçlükle ilerleyen trafik bazı ara sokaklarda tamamen durdu, otomobiller ve cipler suyun içinde mahsur kaldı. Toplu taşıma aracı otobüsler de lastiklerini kapatacak kadar yükselen suyun içinde hareket etmekte zorlandı. Araçlar göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Araçlar, çekiciler tarafından bulundukları yerden çekildi. Bir otobüsün zemini ise yaklaşık 30 santim yüksekliğinde suyla doldu.


Düşen Plakalar Parkta Sergilendi

Su baskınından etkilenip düşen onlarca aracın plakası ise yağmur sularına karıştı. Gürsu Mahallesi 353 Sokak üzerinde düşen plakalar vatandaşlar tarafından toplanarak park içinde bir araya getirildi. Vatandaşlar, onlarca plaka arasından kendi plakasını tek tek kontrol ederek, bulmaya çalıştı. Kızının dün gece aracının plakasını düşürdüğünü belirten Hüseyin Akyaka, "Sabahın 5'inden bu yana plaka arıyorum. İnternetten düşen plakaları gördüm. Cadde cadde geziyorum. Karakola gittim. Onlar da buralara bakmamı söyledi" dedi.


Metrekareye 157,5 Kilo Yağmur

Sağanak, kent merkezinin yanı sıra batı ilçelerinde de etkili oldu. Kent merkezine son 24 saat içerisinde metrekareye 157,5 kilogram yağmur düştü. Döşemealtı Nebiler Orman Sahası'na 90,8, Demre Çağman Köyü mevkiine 82,8, Kumluca'ya 74,7, Belek Turizm Bölgesi'ne 66,9, Finike ve Manavgat'a 62, Serik'e ise 57,6 kilogram yağış düştü.


 

Kaynak: DHA



2.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!