Antalya'da Üreten Eller Pazarı'na İlgi Büyüyor

Haberler15 Kasım 2020
1.7B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nin, kadın emeğinin maddi karşılığını bulması ve kadınların yaşamlarını iyileştirilmesine yönelik çalışmalarından biri olan 'Üreten Eller Pazarı' başarıyla sürüyor.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin, kadınların ve üyeleri kadınlardan oluşan kooperatiflerin ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlayan 'Üreten Eller Pazarı' her hafta Cuma günü Şirinyalı Kapalı Pazar Yeri'nde açılıyor. Pazar, Ağustos ayında ilk kez açılmıştı.

Pandemi koşullarında tekrar düzenlenen, sosyal mesafe ve hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun açılan 'Üreten Eller Pazarı'nda, el emeği ürünlerini doğrudan Antalyalılara sunan Meliha Devecioğlu, "10 yıldır, Elizi Pazarı'nda örüyor, dikiyor ve satıyordum. Muratpaşa Belediye'mizin bize yapmış olduğu bu güzel organizasyondan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Devamını bekliyoruz. Çok memnunuz" dedi. Antalyalıları, her Cuma günü Şirinyalı Pazarı'nda kurulan Üreten Eller Pazarı'na davet eden Başak Bilgin ise "Yaklaşık 4 haftadır buradayım. Üretiyoruz, kendi el emeğimiz ürünler. Cuma günleri buradayız. Güzel bir ortam güzel bir proje mutluyuz memnunuz devamını da istiyoruz" diye konuştu.



1.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!