Antalya'da Yeme-İçme Sektörü ‘HES’ Koduyla Müşteri Kabul Etmek İstiyor

Haberler05 Ocak 2021

Pandeminin sektörlere yönelik etkisi ekonomik destek paketleriyle hafifletilmeye çalışılırken, Antalya yeme-içme sektörü temsilcilerinden yeni bir öneri geldi. İşletmeler, ‘HES’ koduyla müşteri kabul etmek istiyor.

Antalya’da faaliyet gösteren restoran ve kafeterya işletmecileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze servise kapatılan işletmelerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile müşteri kabul edilmesi şartıyla yeniden açılmasını istiyor. Hürriyet’e konuşan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Sektör sabırsızlıkla işletmelerin açılmasını istiyor. Biz gerekli başvuruları yaptık. Kısa süre içinde sonuç bekliyoruz” dedi.

Sürecin Farkındayız 

HES kodu şartı ile müşteri kabulünün işletmelere nefes aldıracağını ifade eden Dere, “Paket servis maalesef işletmelerin ayakta kalmasına, maaş, kira ödemesine yetmiyor. Esnaf önlemini alıp yüz yüze faaliyetini sürdürürse bu zorlu dönemi daha kolay atlatır. Elbette sürecin kritik olduğunu biliyoruz. Buna göre de önlemlerimizi alıyoruz” diye konuştu.


Toplantı Yapacağız

7 Ocak Perşembe günü basın açıklaması ile sektörün taleplerini kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güray Parlak ise şöyle dedi: “AVM’ler açık, toplu taşıma araçları faaliyette. Oteller binlerce müşterisine yeme-içme servisi yapıyor. Ama kentin farklı noktalarındaki restoranlar, kafeteryalar kapalı. Bu doğru bir yaklaşım değil.”

Sertifika Şartı İstensin


“Biz Bilim Kurulu’nun aldığı tüm önlemlere uyup HES kodu şartı ile müşteri kabul etmek istiyoruz. Hatta işletmelere sertifika şartı bile getirilebilir. Bu şartları yerine getiren sektör temsilcileri müşteri kabul etsin ve ayakta kalsın. Yoksa bu şartlarda sadece paket servisle çark dönmüyor. Kaldı ki menüsü paket servise uygun olmayan işletmeler de var. Onların durumu daha da vahim.”

Esnaf Kendini Kanıtladı

“Tedbirlere uyan işletmesini açabilsin” diyen Antalya Lokantacılar Odası Başkanı Yasin Tekdemir, “Antalya yeme-içme sektörü, alınan tüm kurallara uyabilme yeteneğine sahip. Biz bunu salgının ilk dalgasında gösterdik. Buna rağmen sadece paket servisle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu süreç artık belli bir noktaya taşınmalı. HES kodu, sosyal mesafeli masa uygulaması ile yeni bir dönem başlamalı. Yoksa ne maaş ne kira ödeyebiliriz” diye konuştu.


Kaynak: 1


Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!