Antalya’dan Destinasyon İletişiminde Dijital Adımlar

Haberler11 Haziran 2020
1.6B OKUNMA
Paylaş

Turizmin başkenti Antalya, destinasyon iletişiminde önemli bir eksiğini tamamlayarak, dijital dünyada önemli bir adım atıyor. Her yıl dünyanın dört bir tarafından misafir ağırlayan Antalya, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Antalya Valiliği ve kentin önemli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, dijital dünyada tek elden tanıtılarak destinasyon iletişiminde çağ atlayacak. 

Antalya’nın ve 19 ilçesinin tüm tarih, kültür ve doğal zenginliğini, bir arada barındıran yeni web sitesi ile dijital dünyada yer alacak olan Antalya, sosyal medya hesapları ile de Antalya’nın tarihi kültürel ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tek elden tanıtacak. Antalya Valiliği’nin desteği Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Birliği’nin hazırladığı proje, Antalya’nın dijital dünyadaki büyük eksikliğini gidermeyi amaçlıyor. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Birliği’nin yanı sıra projeye ATSO, AKTOB, ATAV, ALTAV, KETAV, Antalya Tanıtım A.Ş. gibi şehrin önemli STK’ları ve önemli turizm markaları fikir desteği verdi. 

Antalya’nın dijital dünyadaki gücünü artırmayı amaçlayan proje sadece web sitesi olarak değil, ilerleyen aylarda aplikasyon ve akıllı şehir uygulamaları ile de dikkat çekecek. Antalya’yı ziyaret edecek olan misafirlere önemli bir yol haritası sunacak olan Antalya.com.tr, İngilizce, Almanya, Rusça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde hizmet verecek. 


Yayın hayatına başlayan Antalya.com.tr, teknik alt yapısı ve içeriğini daha da zenginleştirilmesi ile 2021 yılında Antalya turizmine önemli bir katkı sunacak. 2,5 milyon nüfusa sahip olan, yılda 15 milyon yabancı, 5 milyon yerli turist ağırlayan ve dünya turizminde önemli bir konumda yer alan Antalya, bu adımı ile dijital dünyada da önemli bir noktaya gelecek. 


1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!