Antalyalı Bisikletçiler Pedal Çevirdi

Haberler18 Temmuz 2018
1.6B OKUNMA
Paylaş

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından, "MMO Pedal Çeviriyor" etkinliği düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan, MMO ile Vega Bisiklet, Perşembe Akşamı Bisikletçiler, Antalya Bisiklet Severler, Critical Mass Antalya ve Todosk Bisiklet Grubu üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, "arabadan in bisiklete bin" slagonlarıyla Sakıp Sabancı Bulvarı, Milli Egemenlik Caddesi, İsmetpaşa Caddesi güzergahını takip ederek, Büyükşehir Belediyesinin önüne kadar pedal çevirdiler.    

Etkinlikten önce basın açıklaması yapan Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ümit Büyükeşmeli, şehir içi ulaşımda ana prensibin bireysel otomobil kullanımının azaltılarak, toplu taşıma araçlarının ve güzergahlarının çağdaş bir yönetimle halkın hizmetine sunulması olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Antalya merkezdeki ulaşımın bisiklet kullanımıyla büyük oranda çözülebileceği, tüm istatistiki çalışmalarda da bunun mümkün olduğu kanıtlanmıştır.

Bu amaçla bugün başlattığımız pedal çevirme etkinliğini, şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımı, bisiklet parkları ve yollarını arttıracağına inanarak gerçekleştiriyoruz.


Antalya'nın coğrafi yapısı göz önüne alınarak bisiklet yolları çoğaltılmalıdır.

Kent merkezinde toplam 200 kilometrelik bir bisiklet yolu yapımı çağdaş, modern ulaşım ve kentlilik bilinci adına uygun olacaktır" dedi.


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!