Antalyalı Öğrenciler "Genç Girişimciler Fikir Maratonu"nda Buluştu

Haberler27 Nisan 2023
489 OKUNMA
Paylaş

Habitat Derneği ve UNICEF ortaklığında yürütülen ‘Geleceği Eşitle Projesi’ kapsamında Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Genç Girişimciler Fikir Maratonu" 24-25-26 Nisan 2023 tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. 

Antalya’da bulunan Anadolu lisesi, fen lisesi ve mesleki liselerinden oluşan toplam 16 okuldan 65 öğrencinin katıldığı Genç Girişimciler Fikir Maratonu’nda öğrencilere temel girişimcilik, sürdürülebilirlik, iklim krizi ve afet yönetimi iyi uygulama örnekleri ve yalın kavas konularında eğitim verilirken öğrenciler ayrıca Thinking Turkey & Piksel Akademi’nin kurucusu Emrah KOZAN’dan tasarım odaklı düşünme eğitimi aldılar. ANSİAD Şeref Üyesi Ali BIDI ile ANSİAD’ın paydaşları TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda YÖRÜK, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm KILDAN, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan HANÇER ve AB Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayça BAĞCI ise öğrencilere iş fikirleri için mentorluk desteği verdi.  Genç Girişimciler Fikir Maratonu’nun açılışına ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın AKINCI, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İlhan KARAKAYA, Habitat Derneği Girişimcilik Programı Direktörü Fatih GÖRÜNÜ’nün yanı sıra proje ortaklarının temsilcileri katıldı.

“Girişimcilik Yolunda Sabır ve Vazgeçmemek Çok Önemli”

ANSİAD Başkanı Akın AKINCI yapmış olduğu açılış konuşmasında söze Antalya’ya ‘Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’ni kazandıran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK’e teşekkür ederek başladı. AKINCI “Sevgili gençler, öncelikle şunu belirtmek isterim ki ANSİAD bu girişimcilik ile ilgili 25 senedir iş dünyasını temsil eden öncü bir SİAD’dır. Burada olan her genç kendisini şanlı görmelidir, çünkü bu üç günün sonunda çok güzel deneyimlerle ayrılacaksınız. Bir kere şu var: Girişimcilik ile ilgisi olan arkadaşlar burada bu üç günün sonunda kendi fikirlerine artı katarak çok geniş fikirlere sahip olacaklar. Bununla ilgili bir de şöyle bir şansınız var. Habitat Derneği’nin  Türkiye’nin sekiz şehrinde yapacağı bu projenin içinde Antalya’nın da bulunması çok önemli bu yüzden kendinizi şanlı sayabilirsiniz. Değerli arkadaşlar, dünyanın ne kadar değişken olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. İş dünyasını temsil ederek şunu söyleyebilirim. Nakit olan geleneksel sermaye artık başka bir boyuta geçti. Sermaye artık fikirlerinizde. Bütün işler de sizlerin elinde. Bizler sizlere iş birliklerimiz ile birlikte sadece farkındalık yaratıyoruz. Şunu önemsemenizi rica ediyorum bizler kendi işlerimizin yoğunluğu arasında sizlere değer verdiğimiz için bugün buradayız çünkü sizlerden başka değerlerimizi emanet edebileceğimiz başka neslimiz yok. Atatürk’ün yol açtığı çağdaş ve aydınlık bir Türkiye istiyorsak bu noktada ancak sizlerle ilerleyebiliriz. Girişimcilik yolunda sabır ve vazgeçmemek çok önemli. Bu yönde yolunuzun açık olmasını ve kılavuzunuzun da Mustafa Kemal Atatürk olmasını istiyorum. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. 


“Cumhuriyeti Sizler Yüceltecek ve Yaşatacaksınız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK, yapmış olduğu açılış konuşmasında “Geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlerimizle gençlik merkezimizde Gençlik Maratonu’nda aranızda olmak benim için son derece önemli. Gençlik merkezlerimizin olacağı ve onlarla beraber ortak alanlarda çalışmalar yapacağımızı hep söylemiştik ve bunların hepsini sıra sıra gerçekleştiriyoruz. Bugünde böyle çok anlamlı bir maratondayız. Öncelikle başarı dileklerimi iletiyorum. Cumhuriyeti biz kurduk ama sizler yüceltecek, yaşatacaksınız. İşte bizim gençlik bu. Gelecekle ilgili onların fikri önemli, demokrasi kazanacak ve yine baharlar gelecek” şeklinde konuştu. 


“Antalya’yı Bahçeşehir Koleji Antalya Konyaaltı Kampüsü Temsil Edecek”

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’nun üçüncü gününde takımlar “İklim Krizi,” “Sürdürülebilirlik,” “Afet Yönetimi” konularında sosyal etki odaklı çözüm önerileri geliştirmek için hazırladıkları iş fikirlerini ANSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan ÖZBEK, Yönetim Kurulu Üyeleri Sarper DERMUT, İlhan KARAKAYA, ANSİAD Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık YARGIN ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman ATASOY’dan oluşan jüri üyelerine sundular. Jüri üyelerinin oylaması sonucu Antalya’yı Ulusal Fikir Maratonlarında temsil etmek üzere Bahçeşehir Koleji Antalya Konyaaltı Kampüsü seçildi. Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen kapanış konuşmalarında Habitat Derneği Girişimcilik Programı Direktörü Fatih Görünü, “Gerçekleştirdiğimiz ortaklıklarla uzun yıllar yürüttüğümüz bu süreç güzel işler doğuruyor ve sizlerle tanışmamıza vesile oluyor. Benim bu program çerçevesinde gözlemlediğim şey herkes fikirlerinin arkasında durdu. Çalışırken, tartışırken, konuşurken ve mentorluk yaparken bu benim için çok değerli. Bugün burada sürdürebilirlik, iklim krizi ve afet yönetimi konularını tartışıyoruz. Hepimiz dertli insanlarız ve dert ortağıyız. Bugün bunun için yarın başka güzel konular için geleceğimizi tartışacağımızdan ve güzelleştireceğimizden hiç şüphem yok. Sizleri tanıdığım için çok memnun oldum. Çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız ve iyi ki geldiniz” diye konuştu.  


“Teknoloji, Dijitalleşme, Yazılım Üzerine Yoğunlaşın”

ANSİAD Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık YARGIN “Sizleri dinlerken hepiniz ile ayrı ayrı gurur duydum. Tavsiyelerde de bulundum. Teknoloji, dijitalleşme, yazılım üzerine lütfen yoğunlaşın. Hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Burada sizlerle olmak şahneydi. Ayrıca, Habitat Derneği’nin yerel ortağı olmaktan çok mutluyum. Sizlerle yolculuğumuz devam edecek. Bizleri sizler takip edin her sorunuza cevap bulacaksınız. Beraber bu yolculuğu yapalım. Hepinizi tek tek kutluyorum ve sevgiyle kucaklıyorum” dedi. 

“Hepinizi tebrik ediyorum ve sizlere ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın AKINCI’nın selamını iletiyorum” diyen ANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İlhan KARAKAYA “Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Habitat Derneği’nin değerli çalışanlarına bu organizasyona katkılarından dolayı teşekkür ederim. Hazırlamış olduğunuz projelerinizin hepsi başarılıydı ve puanlar birbirine çok yakındı.  Sizlerden durmadan yeni projeler üreterek çalışmaya devam etmenizi istiyoruz. Hepinizi tebrik ederiz” şeklinde konuştu.  


Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici GURKAN  ise “Güzel bir yoldu ve güzel bir adım attınız. Burada üç gün boyunca bulundunuz ve yeni deneyimler kazandınız. Güzel adımlar atıldı ve bunun devamının geleceği düşünüyorum. Burada yeni etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile bizimle iş birliği yaptıkları için Habitat Derneği’ne ve yerel ortağımız Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD)’a çok teşekkür ediyorum. Sizlere, sizinle bir araya gelmekten mutlu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK’in selamını iletiyorum” dedi.  


489 OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!