Antalyalı Yüzücülerin Başarı Hikayesi

Haberler27 Kasım 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Yaş ortalaması 55 olan “Antalya Güneyspor- Master Yüzme Kulübü” yüzücülerinin olağanüstü başarıları ve kazandıkları altın madalyalar, Antalya’nın gururu oldu.Yedi yıl önce bir aile ortamında kurulan “Antalya Güneyspor- Master Yüzme Takımı’nın” oluşumunu hatırlatarak söze başlayan Takım Antrenörü Ferhat Pekgelegen, “Antalyalı eski yüzücülerin bir araya gelerek yarattığı takımda şu an 40 civarında yüzücü var. Arkadaşlarımız 35 ila 75 yaş arasında madalya heyecanı ile kulaç atıyorlar.  En son Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Ankara’da yapılan yüzme müsabakalarında toplam 60 madalya kazanarak kentimize döndük” dedi.

Yüzme Federasyonunun düzenlediği tüm resmi müsabakalara katıldıklarını ifade eden Takım Kaptanı İlkan Tarba Sertkaya ise, başarılı olmanın temelinde sağlam karakter, eski dostluklar ve aile olmanın önemini vurgulayarak, “Master takım olarak katıldığımız her yüzme branşında gençlere bile taş çıkarttık. Marmaris’teki müsabakalara 15 kişiyle katılıp 37 madalya kazanmamız birlik ve dayanışmamızın bir göstergesidir” diyerek Antalya’da yaşayan eski yüzücüleri takım kadrosuna katılmaya davet etti.

Son beş yılda 50 altın, 40 gümüş ve 60 civarında bronz madalyayı Antalya’ya getirdiklerini ifade eden yaşlı kulaçlar, kendilerini yeterince tanıtamamaktan yakınıyorlar.  İçlerinde her meslek gurubundan yüzücülerin olduğunu ve müsabakalara kendi imkânlarıyla katıldıklarını belirten yüzücü Ahmet Mete Koç, “Basınımızın Antalya Yüzme sporuna sahip çıkmasını istiyoruz. Adana’da 50 civarında yüzme salonu var. Erzurum’da bile üç adet yüzme salonu varken maalesef deniz kenti Antalya’mız da antrenman yapacak tesis yok” diyerek yetkililere mesaj gönderdi.



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!