Antalyalılar 1800 Yıl Sonra Stadyuma Dans Gösterisiyle Kavuştu

Haberler03 Eylül 2018
1.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya Tanıtım Vakfı, 1800 yıl sonra ilk defa açılan Perge Antik Stadyumu’nda Pasha Dance ekibi tarafından hazırlanan ‘Pasha Dance Tiyatral Dans Gösterisi’nin organizasyonunu gerçekleştirdi. Stadyumda organizasyonunun düzenlendiği alanın neredeyse tamamının dolduğu etkinliğe katılım hakkında bilgi veren Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, “Yönetim Kurulu Üyemiz Recep Yavuz profesyonel bir rehberdir, kendi sayımına göre 1400 civarı izleyicimiz olmuş. Antalya’da birçok etkinliğin aynı anda gerçekleştiği bu önemli günde izleyici sayımız bizleri gururlandırdı” dedi. 

“Barış Varsa Turizm Vardır”
Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Perge Antik Kenti’nde tüm dünyaya barış mesajı verme amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Bugün Dünya Barış Günü’nde medeniyetin toplandığı antik kentimiz Perge’den, turizmle dünyaya bir barış mesajı vermek istedik. Kültürleri birbirine kaynaştıran ve kesinlikle kültürlerin yer değişimine ve birleşimine olanak sağlayan tek lisan turizm. Eğer barış varsa turizm vardır, turizm varsa da barış orada mutlaka ama mutlaka vardır. Dolayısıyla dünyanın ilk antik kent belediye başkanı Plancia Magna’nın burada bugün ruhu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kent bir kadın tarafından yönetilmiş, bu gece de birkaç kadının imecesiyle ortaya çıktı. Pasha Dance Yapımcısı Serpil Sunay hanım vakfımıza gelerek kentimize büyük bir iyilik yaptı. Ben bu gösteriyi Perge Yılı’nda ücretsiz olarak yapmak istiyorum dedi ve Antalya Tanıtım Vakfı olarak bu talebi memnuniyetle karşıladık.”

Perge Antik Kenti’nin Önemine Dikkat Çekildi
ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Tanıtım Vakfı tarafından başlatılan ‘Bir sütun da sen dik’ projesine destek istedi. Başkan Gül Ege, “Sayın Valimizin de önderliğini yaptığı ‘Perge Yılı’ için Antalya Tanıtım Vakfı ‘Bir Sütun da Sen dik’ kampanyasıyla kazıdaki çalışmalara maddi anlamda büyük bir katkı sağlamaya çalıştı. Bugün de Pasha Dance ekibi bir sütun ayağa kaldırarak çalışmalara destek oldu. Sizler şahsi olarak veya şirketinizle burada bir sütun ayağa kaldırmak isterseniz, emin olunki bu kentin henüz yüzde 30’unun kazılmış olduğunu düşünürseniz, hızla bu kent canlanırsa inanın bana deniz güneş kuma sıkışmış turizmi mutlaka iyi noktalara taşırız. O nedenle Perge Antik Kenti çok önemli” dedi. 

Seyircinin Alkışları Hiç Durmadı
Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Pasha Dance Ekibi, seyircileri bir saat boyunca nefesleri kestiren dans gösterisiyle buluşturdu. Seyircinin alkışlarını hiç durdurmadığı etkinlik, Antalya protokolünden de tam not aldı. Osmanlı tarihinden ve Osmanlı topraklarında yaşamış kültürlerin danslarından izler taşıyan teatral dans gösterisi, şaşırtıcı bir sonla seyircileri duygulandırdı. Gösterinin bitmesine yakın Türk bayrağıyla gerçekleştirilen dansta barkovizyona Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri yansıdı ve seyirciden bol alkış topladı. 13’üncü yüzyılı anlatarak başlayan dans gösterisi, Cumhuriyet’in kurulmasıyla sona erdi. 
Perge Antik Stadyumu’nda 1400 Kişi Buluştu
Gösteri sonunda plaket takdimi için sahneye çıkan ATAV Başkanı Gül Ege, tüm izleyicilere katılımları için teşekkür etti. Başkan Gül Ege, “Yönetim Kurulu Üyemiz Recep Yavuz profesyonel bir rehberdir, kendi sayımına göre 1400 civarı izleyicimiz olmuş. Antalya’da birçok etkinliğin aynı anda gerçekleştiği bu önemli günde izleyici sayımız bizleri gururlandırdı. Bu gecenin görsellerini, vakıf çatısı altında bulunan Antalya Kongre Bürosu’na gelen büyük grupların burada etkinliklerini yapmalarına yönelik taleplerinin oluşması için kullanacağız ve bu muhteşem hazineye dikkat çekmeye devam edeceğiz. dedi. 


‘Perge Yılı İlan Edilmesinin Sonuçlarını Aldık’
Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na üstünde Plancia Magna’nın yer aldığı plaketi tadim etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Bu sene bildiğiniz gibi 2018 Perge Yılı’ydı. Perge’de kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor, içinde bulunduğumuz mekan şehrin stadyumu. Stadyumun restarasyon çalışmaları devam ediyor. Perge Yılı ilan edilmesinin sonuçlarını aldık diyebiliriz, tabii bir yıllık değil bundan sonraki tüm süreçlerde Perge’yi kullanma maksatlı farkındalık yaratma  hareketiydi. Sonuç aldık diye düşününyorum. Bu yıl kapsamında Antalya Tanıtım Vakfı’nın burada çeşitli etkinlikleri oldu. Bu akşam Pasha Dance Tiyatral Dans Grubu’nun etkinliği vardı, gerçekten muhteşemdi. Sanat yönetmenine ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na plaket takdiminin ardından, ATAV’ın organizasyonuna sponsor olan; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Belediyesi, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Müze Müdürlüğü, Effect Ses Işık, Memorial Hastanesi, IC İçtur, Nüans Organizasyon ve Pasha Dance Tiyatral Dans Gösterisi’ni hazırlayan Balance Event Company şirketine teşekkür plaketi verildi. 
 



1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!