Antalyalılar Kasım Ayında Sanata Doyacak

Haberler31 Ekim 2019
2.3B OKUNMA
Paylaş

Ekim ayında perdelerini açan Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), kasım ayında sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı. 3 opera, 1 operet, 3 bale, 1 konser ve 6 çocuk oyunu olmak üzere toplam 14 temsille izleyici karşısına çıkacak olan Antalya DOB'da provalar hızla devam ediyor.

Antalya DOB, 2010 yılında kaybettiğimiz Türk operasının büyük ustası, besteci ve orkestra şefi Okan Demiriş'in 'IV. Murat' operasının prömiyerini 2 Kasım Cumartesi saat 20.00'de gerçekleştirecek. Osmanlı tarihinin fetihler dönemini, sarayın gizemli yaşamını ve henüz 11 yaşındayken Osmanlı Padişahı olan IV. Murat'ın yaşam öyküsünü anlatan ve Haldun Özörten'in dekor ve kostüm ile bütünleşen bir reji anlayışı ile sahneye koyduğu eserde Antalya DOB orkestrasını şef Hakan kalkan yönetiyor.

 Sihirli Dünya Son Kez, Şekeronya İlk Kez Sahnede 

Antalya DOB, 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu 4 Kasım Pazartesi saat 11.00'de son kez sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından yazılan ve müzik düzenlemeleri Kenan Kahyaoğlu'na ait eseri Reyhan Süme sahneye koydu. Antalya DOB, 14 Kasım Perşembe saat 11.00 ve 15.00'te 'Şekeronya' çocuk oyununun sezon prömiyerini gerçekleştirecek. Zeynep Ergüven'in yazdığı eserin müzikleri Murat Cem Orhan'a ait. Ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu Fırıldak'ın eve dönüş hikayesinin anlatıldığı eseri, Fatih Şanal sahneye koydu. Şekeronya, minik sanatseverler için 26 Kasım Salı saa 11.00- 15.00 ve 30 Kasım Cumartesi saat 11.00'de tekrar sahnelenecek.



Şehrazat Son Üç Temsil İle Sezona Veda Edecek

Antalya DOB, nisan ayında dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 'Şehrazat' balesini kasım ayında bu sezon son kez sahneleyecek. 5 Kasım Salı, 16 Kasım Cumartesi ve 28 Kasım Perşembe günleri sahnelenecek eserin libretto ve koreografisi Armağan Davran'a ait. Doğu masallarının motiflerinin kullanıldığı ve müzik düzenlemelerini Korsakov'un Şehrazat bale süiti ile bestecinin diğer önemli eserlerini birleştirerek Bujor Hoinic'in yaptığı eserde Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan yönetiyor.

 9 Kasım'da 'Sensin Atatürk'

Antalya DOB Korosu ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde Tolga Taviş tarafından bestelenen 'Sensin Atatürk' eserini seslendirecek. 9 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek konserde orkestrayı Murat Cem Orhan yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı.


'Madama Butterfly' Tekrar Sahnede

Antalya DOB, librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa'ya ait olan Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasını Yiğit Günsoy rejisi ile 19 Kasım Salı saat 20.00'de sahneleyecek. Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan eserde Antalya DOB orkestrasını şef Naci Özgüç yönetiyor.

'Çardaş  Prensesi' Opereti Bu Sezon İlk Kez Sahnede


Antalya DOB, geçen sezon prömiyerini gerçekleştirdiği 'Çardaş Prensesi' operetini bu sezon ilk kez 23 Kasım Cumartesi saat 20.00'de sahneleyecek. Macar besteci Emmerich Kalman'ın en başarılı yapıtı olarak nitelendirilen 'Çardaş Prensesi' operetini Haldun Özörten sahneye koydu. Revü kızı Sylva ile prens Edwin arasındaki imkansız aşkın bütün zorlukları aşarak mutlu sona ulaşmasını konu alan eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetiyor.

Kaynak: DHA


2.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!