Antalya'nın 2’nci Etap Güneş Enerjisi Santrali Tamamlandı

Haberler07 Şubat 2019
2.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye sulama suyunda enerji desteği vermek üzere Döşemealtı’nda yapımına başladığı 2’nci Etap Güneş Enerji Santrali’nin de kurulumunu tamamladı. 11 bin 594 güneş panelinin monte edildiği proje ile 3 megavatlık enerji üretilecek. Daha önce işletmeye alınan 2 megavatlık santralle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin güneşten elde ettiği elektrik üretim kapasitesi toplamda 5 megavata yükselecek. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı’nda faaliyete geçirilen 2 megavat kurulu güce sahip güneş enerji santraline ek olarak 3 megavatlık yeni bir güneş tarlası daha kuruldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle hayata geçirilen 2’nci Etap Güneş Enerji Santrali’nde 11 bin 594 adet güneş panelinin montajı tamamlandı. Santralin Şubat ayı içinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

7 Milyon 82 Bin Liralık Enerji Desteği

Buradan elde edilen enerji ile bugüne kadar 39 sulama kooperatifine kayıtlı 8 bin 164 çiftçi ailesine sulama suyunda 7 milyon 82 bin liralık enerji desteği sağlandı. Tarımsal üretimde en önemli harcama kalemlerinden bir tanesi olan elektrik giderleri Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından bedelsiz olarak karşılanıyor. Böylece çiftçinin maliyeti daha da düşürüyor, meyve-sebzenin vatandaşın sofralarına daha uygun fiyatlarla ulaşması sağlanıyor.



2.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!