Antalya'nın Doğal Havuz Cenneti!

Haberler27 Şubat 2020
8.8B OKUNMA
Paylaş

Gazipaşa ilçesi, plajdaki doğal havuzları, Antiochie Ad Cragum Antik Kenti, Yalandünya Mağarası, Kral koyu gibi önemli tarihi ve turistik mekanlarıyla keşfedilmeyi bekliyor.

Kentin 180 kilometre doğusunda yer alan ve "Sessiz Cennet" olarak adlandırılan Gazipaşa ilçesi, muz üretiminin, örtüaltı tarımın yanı sıra eşsiz tarihi ve doğal güzellikleriyle de dikkati çekiyor.

Birçok tropikal meyvenin yetiştirildiği, her türlü sebzenin üretildiği ilçe, deniz kıyısındaki doğal havuzları, Antiochie Ad Cragum Antik Kenti, Yalandünya Mağarası ve bakir koylarıyla adeta görenleri büyülüyor.


İlçenin bakir koylarından tarihi antik kentlerine, mağaradan su kemerlerine kadar önemli mekanları bulunuyor, Güney Mahallesi'ndeki Kral Koyu'nun adeta görsel şölen sunuyor. 

İlçeye 18 kilometre uzaklıkta, "Nohutyeri" olarak da bilinen antik kent var, "Antiochie Ad Cragum Antik Kenti" adı verilen bölgede kazı çalışmaları devam ediyor.

 


Doğal Havuzlar

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Koru Sahili Doğal Havuzlar Koyu, denizin içindeki doğal havuzlarıyla ilgi topluyor. Halk arasında ‘yalı taşı’ olarak biliniyor. Tüm plajların kumluk olduğu bölgede, yaklaşık 2 km uzunluğundaki Koru Plajı yaklaşık 150 metrelik bir genişliğe de sahip. Çevresinde çok sayıda gezilecek alan ve tarihi ortaçağa ait bir kale bulunan koy, izlenilebilecek en güzel gün batımı manzarasını da sunuyor. Gazipaşa’daki Koru Sahili Doğal Havuzlar Koyu, kesinlikle keşfetmeniz gereken bir nokta.


Caretta Caretta’ların doğal koruma ve yumurtlama alanı olan sahil, gelenlere oldukça keyifli kareler sunuyor.


8.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!