Antalya'nın Efsane Oteli Yeniden Açılacak

Haberler18 Ocak 2021

Yargı süreci nedeniyle yaklaşık 7 yıldır kapalı olan Antalya’daki Talya Otel ile ilgili imar planı için mahkeme karar verdi. Yargı  ve idari süreç tamamlandığında otelin yenilenmesine başlanacak.

Hisselerinin yüzde 40'ı Koç Holding ve Koç Ailesine ait Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş (MARES), Divan Antalya Talya Otel ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

''Son olarak 30.09.2020 faaliyet raporumuzda bilgisi verilen, Antalya'da bulunan Talya Otelimizin yeniden yapımı ile ilgili olarak Muratpaşa Belediyesi nezdinde kesinleşmiş olan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının iptali talebi ile bazı şahıslar tarafından açılan davada, Mahkeme tarafından davanın reddi yönünde karar verildiği bilgisi edinilmiş olup, kararın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde davacı tarafından Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yolu ile itirazdabulunulabilecektir.

Talya Otel ile ilgili yatırım çalışmalarına ruhsat ve izinlerin alınması gibi ilgili bütün idari işlem ve süreçlerin tamamlanmasından sonra başlanabilecektir. Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.''


Kaynak: 1


Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!