Antalya'nın Eşsiz Doğa Harikası: Düden Şelalesi

Haberler15 Temmuz 2019
3.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya'nın ünlü doğa harikalarından Düden Şelalesi, eşine az rastlanır manzarası ve yeşilliklerin arasında yaklaşık 40 metre yükseklikten düşen suyun görüntüsüyle hayranlık uyandırıyor.

"Cennetten bir köşe" olarak da nitelendirilen şelale, mağarası, gümbür gümbür akan suyu ve daha birbirinden değişik görsel güzellikleriyle cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alan ve Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkan şelale, kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Çin, Japonya, Kırgızistan başta olmak üzere yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan şelale, dört mevsim ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Çin, Japonya, Kırgızistan başta olmak üzere yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan şelale, dört mevsim ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

Düden Şelalesi'ndeki mağara oyuklarından çıkan su, ziyaretçileri rüya alemine götürüyor. Bölgede bulunan hayvanat bahçesi de şelaleye ayrı bir renk katıyor. Şelale doğal güzelliği ile bazı filmler, diziler ve gelin-damatlar için stüdyoya, sete dönüşüyor.



3.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!