Antalya’nın İhracatı 10 Bin Ağaçlık Orman Olacak

Haberler07 Haziran 2022

QTerminals Antalya, orman varlığının artırılması kapsamında Antalya Konyaltı’nda 10 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuyor. Proje kapsamında aylık olarak en çok tonajda yük taşıyan müşteriler adına fidan dikimi yapılacak.

Çevreyi koruyan faaliyetler yürütmeyi ilke edinen QTerminals Antalya, erozyonla mücadele ve orman varlığının artırılması kapsamında Orman Mühendisleri Odası iş birliğinde Antalya Konyaaltı’nda hatıra ormanı oluşturuyor. ‘QTerminals Antalya Hatıra Ormanı’ projesi kapsamında genel kargo ve dökme kargo gemilerinden aylık olarak en çok tonajda yük taşıyan müşteriler adına fidan dikimi yapılacak. Her iki kargo tipinde bin ton için bir fidan dikimi gerçekleştirilecek. Ayrıca konteyner gemilerinde de her 10 TEU ihracat ve her 10 TEU ithalat için de bir fidan dikimi yapılacak. Şirketin, 2022 sonuna 10 bin fidan dikmesi hedefleniyor. Dikimi yapılacak fidanlar arasında kızılçam, karaçam, sedir ve Akdeniz iklimine uygun yapraklı türleri bulunuyor.

‘’Müşterilerimiz ile birlikte orman varlığını genişleteceğiz’’

Önemli bir ticaret noktası olan Antalya'nın doğal güzellikleri ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve doğal kaynakların korunmasının çok önemli olduğunu belirten QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, ‘’ Antalya’da orman varlılığının artırılması ile ilgili de “Antalya’mızın orman alanlarını genişletmeyi önceliklerimiz arasına aldık. Bu sürece müşterilerimizi de dahil ederek daha hızlı ve daha büyük bir yeşil alan oluşturma gayretindeyiz. 2022 yıl sonuna kadar 10 bin fidan dikimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. ” şeklinde konuştu.


Özgür Sert, sözlerine şöyle devam etti “Dünya Çevre Günü, çevreye karşı sorumlu olduğumuzu hatırlamak için önemli bir gün. Çevreyi koruma bilincinin tüm iş süreçlerinde uygulanmasının önemine inanıyoruz. QTerminals Antalya olarak tüm faaliyetlerimizde, ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uygun hareket eden, kanun ve yönetmeliklerde düzenlenmeyen konularda ise en iyi standartları benimseyen bir işletmeyiz.   A’dan Z’ye tüm iş süreçlerimizde çevresel etkileri minimuma indirmenin ve doğal kaynakları korumanın yollarını arıyoruz. Bu kapsamda sahip olduğumuz önemli sertifikalarımız bulunuyor. Liman sektörüne özgü bir çevre yönetim standardı olan PERS’e tam uyum sağlayarak çevre yönetim çalışmalarımızı kanıtladığımız ECOPORTS PERS Sertifikası, Çevresel etkileri en iyi şekilde yönettiğimizin ve operasyonlarımızda enerji verimliliğini sağladığımızın kanıtı olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Envanteri Yönetimi sertifikaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve 2020 yılında kriterlere tam uyum sağlanarak kazandığımız “Sıfır Atık Belgesi” sahip olduğumuz önemli sertifikalarımız arasında yer alıyor. Ayrıca QTerminals Antalya olarak iklim değişikliği  ile mücadele kapsamında  2019 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarımızı nötrleyerek TSE’den “İklim Dostu Kuruluş” unvanını kazanan ilk liman olduk. Bunun yanı sıra ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirme amacıyla kurulan TURMEPA’nın da destekçilerinden olmaktan da çok mutluyuz.” 


Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!