Antalya’nın Komşu Festivali Mahallelerde

Haberler01 Şubat 2019
2.4B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘Antalyalı Karadenizlilerin, Karadenizli Antalyalıların’ buluştuğu hamsi günüyle başlayan ‘Komşu Festivali’nin Konuksever Mahallesi’nde İç Anadolu günüyle devam edeceğini söyledi. Başkan Uysal, festivalin ikinci durağının geleneksel lezzetinin ise arabaşı olacağını belirtti.

Antalya’nın barış, dostluk ve kardeşlik ikliminin bir parçası olan kültürlerin, Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelip aynı mahallede komşu olan kent sakinlerinin festivali, 9 Şubat Cumartesi gününden itibaren mahallerde sürecek.  Muratpaşa Kent Meydanı’nda düzenlenen hamsi günüyle başlayan Komşu Festivali, “Muratpaşa’da kimseye gurbetlik yok”  sloganıyla Şubat ayı boyunca her cumartesi farklı bir mahallede devam edecek.  

Başkan Uysal, Komşu Festivali’yle Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Muratpaşa’ye yerleşen, kültürleri, lezzetleri ve müzikleriyle Antalya’nın var olan zenginliğine zenginlik katan Anadolu coğrafyasının tüm renklerinin mahallelerde olacağını söyledi. Konuksever Mahallesi’nde 9 Şubat Cumartesi, İç Anadolu günüyle devam edecek festivalde Yozgat’tan Eskişehir, Karaman, Konya, Kayseri, Kırşehir, Afyonkarahisar ve Nevşehir’e İç Anadolu’nun birçok ilinin yöresel mutfağında yer alan arabaşının ikram edileceğini belirtti. Konuksever Mahallesi’nde Komşu Festivali saat 15.00’de başlayacak ve halk dansları gösterileri ve konserlerle devam edecek.

Festival, 16 Şubat Cumartesi ise Bayındır Mahallesi’nde Ege – Trakya günüyle devam edecek. Saat 15.00’de başlayacak festivalde bu kez Balıkesir ve Bursa başta olmak üzere, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İzmit’te sıkça yapılan höşmerim tatlısı ikram edilecek. Komşu Festivali’nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu günü ise 23 Şubat Cumartesi Sedir Mahallesi’nde düzenlenecek. Festivalde, yörelere has tarifleri bulunan içli köfte ve çiğ köfte yapılacak. Sedir Mahallesi’nde Komşu Festivali de saat 15.00’de başlayacak.  


Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlendiği Komşu Festivali, 2 Mart Cumartesi Güzeloba Mahallesi’nde Akdeniz günüyle sona erecek. Festivalin son gününde ise bir kez tadına bakanın asla vazgeçemediği Antalya usulü tahinli piyaz ikram edilecek.


2.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!