Antalya'nın Konyaaltı Sahili Övgüyü Hak Edecek

Haberler23 Mayıs 2018
1.3B OKUNMA
Paylaş

Anadolu Ajansı Muhabiri Süleyman Elçin'in haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı'nda yürüttükleri projelere dikkati çekerek, "Antalya'nın 'pırlanta gerdanlığı', Ramazan Bayramı'nda yeni, modern yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. Gerçekten yerli ve yabancı turistlerin övgüsüne mazhar olacak bir projeyi halkın kullanımına sunuyoruz." dedi. Konyaaltı Plajı'nın yüzde 92'lik kısmının ücretsiz olacağının vurgulayan Başkan Türel, "Yüzde 8'lik kısmında ücretli hizmet alınabilecek. Herhangi bir hizmet almayan vatandaşlarımız da buralardan ücretsiz yararlanabilecek." dedi.

5 Bin 504 Ağaç Dikildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve 6,5 kilometrelik sahil hattını kapsayan Konyaaltı Sahil Projesi çerçevesinde araç yolu yeniden düzenlenerek yayalara öncelikli hale getirildi. Yaklaşık 290 bin metrekare sahil kullanım alanının 257 bin metrekaresinin halka açık olacağı, daha önce 97 bin 468 metrekare olan sert zeminin 67 bin 800 metrekareye düşürüldüğü proje kapsamında alana 5 bin 504 yeni ağaç dikildi.


"Yerli ve Yabancı Turistin Övgüsüne Mazhar Olacak"

Kültürel ve sosyal alanlar, spor ve rekreasyon alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, alışveriş alanları, çocuk oyunu ve engelsiz alanların yer aldığı projeye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, turizmin başkenti Antalya'nın güzelliklerine güzellik katmak için 24 saat çalıştıklarını belirtti. "Pırlanta gerdanlık" olarak tanımladığı Konyaaltı'nda yürüttükleri birbirini tamamlayan iki büyük projeden birini Ramazan Bayramı'na kadar tamamlayacaklarını vurgulayan Türel, "Halkın denizden yararlanabilmesi için Konyaaltı'nı etap etap hizmete açıyoruz. Antalya'nın 'pırlanta gerdanlığı', Ramazan Bayramı'nda yeni, modern yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. Gerçekten yerli ve yabancı turistlerin övgüsüne mazhar olacak bir projeyi halkın kullanımına sunuyoruz." diye konuştu.

"Konyaaltı Kadar Güzel Sahil Yok"


Hizmete açılan bölümlerin vatandaştan tam not aldığını kaydeden Türel, Konyaaltı Sahil Projesi'yle uluslararası yarışmalara katılacaklarını ve ödül alacaklarına inandığını dile getirdi. Dünyadaki birçok sahil kentini gezdiğini anlatan Türel, "Fransa'nın güney sahillerini, Yunanistan ve İtalya sahillerini iyi bilirim. İtalya ve İspanya adalarındaki sahilleri gezdim. İnanın Konyaaltı kadar güzel olan başka sahil görmedim." ifadesini kullandı.

Çocuklara Güvenlik Bileziği Takılacak

Konyaaltı Plajı'nı yeşillendirdiklerine dikkati çeken Türel, şöyle konuştu: "Eski ağaçları koruduk, yaklaşık 5 binin üzerinde yeni ağaç dikimi yaptık. Tamamen çevreci bir proje. Beton kullanım alanlarında yüzde 30'luk bir eksilme oldu. Spor alanları, halkın kullanımına açık yürüyüş, bisiklet yolları, tartan pist yaptık. Konyaaltı sadece Antalya'nın değil, dünyanın gözbebeği haline geliyor. Yerli ve yabancı turizm hareketliliğine çok ciddi katkı sağlayacak. Plaja gelecek vatandaşlardan toplu ulaşımı kullanmalarını isteyeceğiz. Müze müdürlüğünün önünden sahil projesinin sonuna kadar da ücretsiz taşıma söz konusu olacak. Antalya Bisiklet Sistemi ile vatandaşlar istediği noktaya bisiklet yollarını kullanarak ulaşacak. Çocuklar için de ilk olacak teknolojik bir uygulama başlatıyoruz. Konyaaltı'nda 'güvenlik bileziği' dediğimiz bilezikleri ailelere takdim edeceğiz. Akıllı telefon uygulaması ile aileler çocuklarının nerede, nasıl hareket ettiğini, hangi parkta bulunduğunu takip edebilecek. Akıllı şehir uygulaması kapsamında da ücretsiz wifi kullanımı da sunacağız."


Plajın Yüzde 92'lik Kısmı Ücretsiz Kullanılacak

Konyaaltı Plajı'nın yüzde 92'lik kısmının ücretsiz olacağının vurgulayan Türel, "Yüzde 8'lik kısmında ücretli hizmet alınabilecek. Herhangi bir hizmet almayan vatandaşlarımız da buralardan ücretsiz yararlanabilecek." dedi.


"Boğaçayı'nda Deniz 750 Metre İçeri Alınıyor"

Konyaaltı Projesi'nin devamı olarak Boğaçayı Projesi'ni de tamamlayacaklarını anlatan Türel, şunları kaydetti: "Boğaçayı'nda taşkın önlemeye yönelik inşaat faaliyeti sürüyor. Boğaçayı'nda deniz 750 metre içeri alınarak müthiş bir görsel güzellik oluşacak. Nehrin iki tarafında halkın kullanımına açık yaşam alanları olacak. Konyaaltı Plajı'ndan çıkan insanlar buradaki sosyal alanlarda da zaman geçirebilecek. Burada uçurtma alanına kadar her şey detaylı düşünüldü. Bu projeyi de yaz sonunda halkın kullanımına sunmak istiyoruz. Bunlar Antalya'ya değer katacak projeler. Marka şehir nitelemesinin altını doldurmak istiyoruz. Bu iki proje de Antalyalılara iş imkanı da sunuyor. 10 binden fazla vatandaş buralarda çalışacak."

Antalya, Dünya Sinemasının da Başkenti Olacak


Boğaçayı Projesi kapsamında yapılması planlanan film stüdyolarına ilişkin de danışman firma ihalesini tamamladıklarını bildiren Türel, "Dünyada bu tip projeleri yürüten en büyük firmalardan bir tanesi ihalemizi kazandı. Sözleşmeyi imzaladık. Holywood'a benzer stüdyolar yapmak için yatırımcılarla görüşme halindeyiz. Antalya'yı dünya sinemasının da başkenti yapmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: https://www.pusulahaber.com.tr/antalyanin-pirlanta-gerdanligi-ovguye-mazhar-olacak-864199h.htm


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!