Antalya'nın Muhteşem Su Altı Dünyası

Haberler16 Temmuz 2019

Yılın her mevsimi dalış yapılabilen ve su altı canlı zenginliğiyle dikkat çeken Antalya sahilleri yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Bölgede her gün yaklaşık 1000 kişi dalış yaparken, dalan kişiler deniz kaplumbağası, aslan balığı, uzun dikenli deniz kestanesi, endemik Akdeniz balık türleriyle karşılaşıyor. Ayrıca adını Yunan mitolojisindeki ‘Deniz Tanrısı’ Poseidon’dan alan Posidonia Çayırları’nı (deniz çayırları) da görmek mümkün.

Antalya 640 kilometrelik sahili ve yüzlerce plajıyla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlarken, ziyaretçilerine 222 dalış noktasıyla da Akdeniz’in sualtı dünyasının kapılarını açıyor. Bölgede eğitim ve tanıtım dalışları olmak üzere her gün yaklaşık bin dalış yapılıyor.

Antalya dalış turizmi konusunda Avrupa’nın en popüler noktalarından biri olma yolunda ilerlerken, Doğu Akdeniz ekosistemi içinde yer alması nedeniyle berrak temiz suyu, doğal resif alanları, biyolojik çeşitliliğinin fazla oluşu ve son yıllarda Kızıldeniz’den gelen deniz canlıları türleriyle dalış turizmine renk katıyor. Antalya, su altı fotoğrafçılarının da yoğun ilgisini çekiyor.



Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!