Antalya'nın Saklı Güzelliği: Altınbeşik Mağarası

Haberler15 Aralık 2022
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya'nın doğal güzellikleri arasında bulunan Altınbeşik Mağarası, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir yolculuk imkanı sunuyor.

Antalya'nın İbradı ileçesinin merkezine 7 kilometre uzaklıktaki 2 bin 500 metre uzunluğundaki Altınbeşik Mağarası, içerisinde görenleri büyüleyen bir doğa harikası barındırıyor. Milyonlarca yıllık sürecin izlerini taşıyan mağara, içindeki sarkıtlar ve gölet oluşumlarıyla ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Beyaz renkli kalın traverten oluşumlar, mağaranın görsel açıdan en güzel bölümlerinden birisi. İçindeki gölet oluşumlarıyla da dikkati çeken üç katlı mağaranın yaklaşık 200 metresi ziyaretçilere açık. Su derinliğinin bazı yerlerde 40 metreyi bulduğu mağaraya gelen ziyaretçiler, etkileyici doğa oluşumunu, İbradı Belediyesi'nin ekiplerinin eşliğinde iç kısımlarını bot ile görme imkanı yakalıyor.

Hava sıcaklığı oldukça düşük olan mağara, turkuaz rengi ve olağanüstü atmosferiyle ziyaretçilerini etkiliyor. Üç kattan oluşan mağaranın yüzde 90'lık kısmının henüz keşfedilmediği düşünülüyor.


Kaynak: AA


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!