Antalya’nın Tanıtımına Esnaf Da Katkı Koymalı

Haberler04 Şubat 2019
1.7B OKUNMA
Paylaş

ATAV Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Gül Ege kent merkezine turistin gelmemesi noktasında eleştiri yapan esnafa Antalya’nın tanıtımına katkıda bulunmaları konusunda çağrı yaptı.

Antalya'da esnaf turistin şehre inmemesi ve tanıtımların yeterli düzeyde yapılmadığı konusunda eleştiride bulunurken Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Gül Ege de esnafa şehrin tanıtımına katkıda bulunmaları konusunda çağrıda bulundu. ATAV, olarak Antalya’yı ulusal ve uluslar arası platformlarda etkili bir şekilde tanıttıklarına dikkat çeken Ege, “Vakfın dışında Antalya’nın tanıtımını yapan kurum ve kuruluşlar belediyeler de var” dedi. Antalya esnafının tanıtımla ilgili farklı neler yapılabilir noktasında bir anket ve çalışma yaparak kendilerine ve diğer kurumlara iletebileceklerini söyleyen Gül Ege, “Antalya esnafı tanıtımın yetersiz olduğunu düşünüyorsadaha farklı nasıl tanıtabiliriz esnaf ne istiyor şeklinde bir anket ya da çalışma yaparak bize ve tanıtımla ilgili kurum ve kuruluşlara sunabilir ve şehrin tanıtımına katkı sağlamalılar” dedi.

Herkes Elini Taşın Altına Koymalı

Otellerin şehrin tanıtımına çok paralar harcadığını belirten Gül Ege, “Otellere misafirler kolay gelmiyor. Çok tanıtım ve harcama yapılıyor. Esnafın görmediği taraf bu. Eleştirileri yapan esnafa Antalya’nın tanıtımına ne kadar para harcıyor diye sormak gerekiyor. Esnafın da tanıtım yapması ve elini taşın altına koyması lazım. Antalya’da yıllardır ben şu hizmeti veriyorum, şu yemekleri üretiyorum aileden gelen bir geleneği sürdürüyorum diyen hangi restoranın güzel bir tanıtım filmi, broşürü, yabancı dil anlatımı ve web sitesi hangi esnafın var? Çuvaldızı herkes kendisine batırmalı sadece esnaf değil otelci de tanıtım yapan kurum ve kuruluşlar da” diye konuştu.


Topyekun Tanıtım Şart

Antalya’nın tanıtımının tek bir çatı altında toplanılamadığını söyleyen Gül Ege, “Belediyelerimizin fuarlarda kendi stantlarını almaları devam ediyor. Tanıtımı tek bir çatı altında toparlayamıyoruz. Antalya’nın tanıtımının tek bir çatı altında olması gerekiyor. Antalya’nın tanıtımı destinasyondur aynı zamanda. Fuarı gezen insanlar Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Muratpaşa‘yı bilmez. Fuarı gezenler Antalya’yı bilir. Marka olarak Antalya’yı tanıtmalıyız. Daha sonra alt bölgeler müşteriyi alacaktır. Mantık bu olmalı. O zaman topyekun bir tanıtım olmuş olur” dedi.


Kaynak: Antalya Ekspres 


1.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!