Antalya'nın Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı

Haberler17 Şubat 2021
3.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da 5 yıl aradan sonra dün gece yağan kar, kent sakinlerini heyecanlandırdı. Saklıkent Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığı ise son yağışla 1 metreye ulaştı.

Atmosfer bilimleriyle ilgili veri analisti David Birch'in paylaştığı Türkiye haritası üzerinde kar yağacak yerlerden biri olarak gösterdiği, Antalya Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün de kar yağışı uyarısında bulunduğu Antalya için beklenen oldu. Dün gece kent merkezinin yanı sıra bazı ilçelerde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı merkezde kısa süreli ve sokak aydınlatmalarının ışıklarından yansıyacak seviyede görülebildi.

Finike ilçe merkezinde yıllar sonra ilk kez kar yağışı görüldü. Daha önce 1992 ve 2008 yıllarında yağan, son olarak da 2 Ocak 2016 tarihinde görülen kar, Finike merkezinde dün etkisini gösterdi.


Özellikle denizle karanın birleştiği noktada görülen kar yağışı şaşırttı. Finike merkeze bağlı Sahilkent, Hasyurt ve Turunçova mahalleleriyle yüksek kesimlerde yer alan Yazır ve Ernez mahallelerinde de kar yağışı etkili oldu. Bölgede kar yağışı, gündüz ise yerini güneşli ve serin bir havaya bıraktı.

Kaynak: DHA


3.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!