Antalyaspor Su Topu Takımı’ndan ATSO Başkanı'na Teşekkür

Haberler08 Ekim 2013
3.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Su Topu 1. Ligi’nde başarıyla mücadele Antalyaspor Su Takımı yöneticileri Alp Özel ve Murat Yılmaz’ı makamında konuk etti.

Ziyarette bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, geçmişte Konyaaltı’ndaki Süleyman Erol Yüzme Havuzu’ndan şampiyon sporcular çıktığını hatırlatarak, Antalya’da su sporlarının canlandırılması gerektiğini söyledi.

Antalya gibi bir deniz kentinin yüzme ve su sporlarında mutlaka adını duyurması gerektiğini vurgulayan Budak, “640 kilometre uzunluğundaki sahilimizle, denizimizin temizliği ile övünüyoruz ama denize hiç yatırım yapmamışız. Denizle ve su sporlarıyla hiç ilgilenmiyoruz.ATSO olarak denize dikkat çekmek, gelecek kuşaklara deniz sevgisi aşılamak için 7 yıldır aralıksız olarak Zafer Kupası Yelken ve Optimist Yarışları düzenliyoruz. Gelecek yıllarda bu organizasyona yüzme ve başka branşları da ekleyeceğiz.
Ancak tek bir kişinin ya da kurumun destek vermesi yetmez. Tüm kurumlar ve kent sakinleri olarak bu konuya eğilmemiz gerekiyor. Antalyaspor Su Topu Takımı sporcularını ve yöneticilerini gösterdikleri olağanüstü özveri nedeniyle kutluyorum” dedi.

Antalya’da çalışacakları bir olimpik havuz bulunmamasına karşın ligde aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çeken kulübün yöneticileri, Kepez ve Muratpaşa Belediyeleri tarafından yaptırılan Havuz yatırımlarının kendilerini sevindirdiğini söylediler.
Takımın yaş ortalamasının 40 olduğunu ve sporcuların büyük bölümünün İstanbul’da yaşadığını anlatan Özel ve Yılmaz, “Antalya’yı elimizden geldiğince başarıyla temsil ettiğimize inanıyoruz. Geçen sene Macaristan’da Avrupa Masterler Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olduk. Kısıtlı imkanlara rağmen 1. Lig’de mücadele ediyoruz. Destek verildiği takdirde daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz” diye konuştular.

Özel ve Yılmaz, Antalya’nın su sporları tarihi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını ve materyal topladıklarını belirterek, yapılacak havuz yatırımlarının birinin içinde “Müze” oluşturulmasını arzu ettiklerini sözlerine eklediler. Özel ve Yılmaz, ATSO Başkanı Budak’a kulübe desteklerinden dolayı Başkan Budak’a takımın Sweatshirt’ünü hediye etti.



3.3B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!