ANTDOB'un Aralık Ayı Programı Oldukça Yoğun

Haberler28 Kasım 2013

Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık ayında oldukça yoğun bir repertuvar ile perdelerini açacak. Opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 15 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan ANTDOB’da provalar hızla devam etmekte.

İLK TEMSİL “TANGOPERA”

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin 30 Kasım’da dünya prömiyerini gerçekleştireceği “Tangopera” müzikali Aralık ayında iki temsille sanatseverlerin karşısına çıkacak. Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan ve aşkın, neşenin, baştan çıkarmanın, tangonun ve zamansızların hikayesi Tangopera 3 Aralık ve 24 Aralık saat: 20.00’da sahnelenecek.


ARALIK AYINDAKİ TEK BALE

ANTDOB Aralık ayının tek bale temsili olan “Aspendos-Yüzyılların Aşkı” eserini 5 Aralık Perşembe günü saat: 20.00’da sahneleyecek. Nugzar Magalashvili tarafından sahneye konulan bale, dönemin yaşam tarzı içinde, Aspendos Açık Hava Tiyatrosu’nun yapılış öyküsünü anlatmaktadır. Eserde, Aspendos şehrinin kralı Andromachos, güzelliği dillere destan olan kızı Belkıs ile ona aşık mimarlar Kesos ile Zenon arasındaki rekabet anlatılır.

OPERA SAHNESİNDE TÜRKÜLER


Eylül ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve tüm temsillerinde izleyicilerin yoğun ilgi ve beğenisini toplayan “Anadolu Sihiri” müzikali 7 Aralık Cumartesi günü saat: 15.00’te Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tekrar sahnelenecek. Mehmet Balkan’ın reji ve koreografisi ile Anadolu kültürünün çok sesli müzikle işlendiği eserde evrensel temalar ele alınıyor. Ege’den İç Anadolu’ya, Karadeniz’den Güneydoğu Anadolu’ya pek çok türkü ve dansın yer aldığı Anadolu Sihri “Silifke”, “Aman Avcı”, “Beyaz Giyme”, “Bolu Beyi”, “Çökertme”, “Burçak Tarlası”, “Urfa’nın Etrafı” ve “Ben Seni Sevdiğimi” gibi Anadolu’ya özgü eserleri 130 sanatçı kadrosu ile sahneleyecek.

ÜNLÜ OPERALAR SAHNEDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık ayında 3 ünlü opera eserini sahnesine taşıyacak. Bu operalardan biri Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Kenan Korbek tarafından sahneye konulan “Tosca” operası. Güçlü bir kadın figürünün etrafında dönen üçlü bir ilişkinin sürükleyici hikayesini anlatan eser 12 Aralık Perşembe saat: 20.00 ve 14 Aralık Cumartesi saat: 15.00’te sanatseverlerin karşısına çıkacak.


Aralık ayındaki bir diğer opera eseri ise Recep Ayyılmaz tarafından sahneye konulan Verdi’nin “La Traviata” operası. Aşk ve suçluluk duygusunun heyecanlı, neşeli ve dramatik melodilerle işlenmesiyle seyircisini ilk andan itibaren etkisi altına almayı başaran eser, 17 Aralık Salı günü saat: 20.00’da sahnelenecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin son opera eseri 21 Aralık Cumartesi günü saat: 20.00’da sahnelenecek olan Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü” operası. Alexander Titel tarafından sahneye konulan eser İspanya’da Almavia Kontu’nun sarayında geçen komik olayları konu alıyor.

ÇOCUK OYUNLARI VE KONSERLER


Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık ayında ayrıca 2, 9 ve 26 Aralık günleri saat: 14.00’da “Haydi Çocuklar Operaya”, 19 ve 23 Aralık saat: 14.00’te “Uyuyan Güzel” çocuk oyunlarının yanı sıra 28 ve 30 Aralık saat: 20.00’de “Yeni Yıl Konseri” ile izleyicileriyle buluşacak.


Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!