ANTDOB Mart Ayı Programı

Haberler27 Şubat 2014
1.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart ayında oldukça yoğun bir repertuvar ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. Opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 13 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan ANTDOB’da provalar hızla devam etmekte.

“V. MURAD” BALESİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi geçen ay prömiyerini gerçekleştirdiği “V. MURAD” balesini 01 Mart Cumartesi günü saat: 15.00’da ve 04 Mart Salı günü saat: 20.00’da tekrar sahneleyecek. Librettosunu Emre ARACI’nın yaptığı iki perdelik bale eserinde orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken dekor ve kostüm tasarım Savaş Camgöz, ışık tasarım ise Fuat Gök imzasını taşıyor.


Koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy’ın yaptığı ve 2013 yılı “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”nde ‘En İyi Bale-Dans Yapımı’ ve ‘En İyi Koreografi’ alanında iki ödül birden kazanan eser, Sultan V. Murad’ın hapis kaldığı 28 yıl boyunca Çırağan Sarayı’nda piyanosu ile bestelediği 500’e yakın eserinden bazıları ve Sultan Abdülaziz, Sultan III. Selim, Sultan Murad’ın kızı Hadice Sultan, Osmanlı Humaynı Mızıkası Şefi Rıfat Bey, Adelburgh, Pisani gibi Osmanlı Padişahlarına ithaf edilen özel bestelerden oluşan müziği ile dünyada bir ilk olma özelliğine sahip.

“UMUT” BALESİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi genç ve yetenekli dansçı kadrosuyla 27 Mart  Perşembe akşamı saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera sahnesinde “UMUT” balesini son kez sahneleyecek.  Beethoven’ın 9. Senfoni eserinden esinlenerek ortaya çıkan “UMUT” balesinin koreografisi Makedon sanatçı Risima Risimkin’e ait. 1 saat 15 dakika süren eser, L. Beethoven’ın 9. Senfoni ve 7. Senfoni’sinin ikinci kısmının etkileyici müzikleri ile izleyiciyle buluşurken, eserin dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Blagoj Micevski, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.


YENİDEN “ANADOLU SİHRİ”

Antalya Devlet Opera ve Balesi bu sezon dünya prömiyerini gerçekleştirdiği ve bugüne kadar kapalı gişe oynayan ANADOLU SİHRİ müzikalini Mart ayında tekrar sahneleyecek. Araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi ERDOĞAN’a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali AYKAÇ’a ait olan ve Mehmet BALKAN tarafından sahneye konan “ANADOLU SİHRİ” müzikali ise 06 Mart Perşembe akşamı Saat: 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.

MART AYINDA YENİ ESER


Antalya Devlet Opera ve Balesi 15 Mart Cumartesi akşamı saat: 20.00’da Mozart’ın “DON GIOVANNI” operasının prömiyerini gerçekleştirecek. Yekta Kara tarafından sahneye konulan eserde dekor tasarım Christian Floeren, kostüm tasarım Şanda Zıpçı ve ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Özünde bir Ortaçağ anlatısına dayanan ve güldürü tarzına sahip olan Don Giovanni operasında, dünyanın her yerinde sevgilisi olduğunu iddia eden son derece çapkın bir karakter olan Don Giovanni, Mozart’ın elinde sevgililerini idare ederken girdiği gülünç durumlar sonucu alay konusu olan bir karakter yerine, kurallara, düzene ve genel ahlak anlayışına karşı koyan, son derece benmerkezci, yalnız kendi düşüncelerine inanan ve bu uğurda hiç taviz vermeden sonuna kadar mücadele eden bir romantik kahramana dönüşmüştür.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI


Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart ayında çocuklarıda unutmadı. Muppet Show’dan Carmen’e birçok eserden parçalar sunulan “Haydi Çocuklar Operaya” çocuk oyunu 3 Mart Pazartesi günü saat: 14.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde izlenebilecek. 5 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan bu programda; çocuklar renkli bir şov izlemenin yanı sıra eserlerin dekorunu görme ve opera-bale hakkında bilgi alma şansına sahip olacaklar.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin mart ayında sahneleyeceği bir diğer çocuk oyunu ise Pinokyo’nun hikayesini konu alan “KUKLACI”. Metin yazarı Ferdi Merter, bestecisi ise Melih Seskır olan eserin yönetmeni ise Melih Öztürk. Çocuklar “Kuklacı”yı 5 Mart Çarşamba ve 25 Mart Salı günü  saat: 14.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde izleyebilecekler.

MART AYINDA İKİ ANLAMLI KONSER


Antalya Devlet Opera ve Balesi “Dünya Kadınlar Günü”nde “Anadolu’dan Ezgiler” konserini sahneleyecek. 8 Mart Cumartesi günü saat: 15.00’da seslendirilecek olan konserde ANTDOB solistlerine piyano ve geleneksel halk müziği enstrümanları eşlik edecek.

Çanakkale Zaferi’nin 99. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’de hayatını kaybeden şehitlerimiz 25 Mart Salı günü saat: 20.00’da “Şehitler Oratoryosu” ile anılacak.

ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ÜCRETSİZ KONSER       


Antalya Devlet Opera ve Balesi, Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde bu ay ücretsiz olarak 26 Mart Çarşamba akşamı saat: 20.00’da “TANGO LATİN GECESİ” konseri ile sanatseverlerle buluşacak.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!