Asansör Bölümü Öğrencilerine AKE’den Uygulamalı Eğitim

Haberler08 Aralık 2013
4.2B OKUNMA
Paylaş

AKE ASANSÖR, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi “Asansör Bölümü” öğrencilerine fabrikada uygulamalı olarak “otomatik kapılar” konulu eğitim verdi.

AKE Asansör Otomatik Kapı İmalat Sorumlusu Makine Mühendisi Kemal AKKAYA tarafından verilen eğitim, Antalya OSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde AKE  Asansör bünyesinde 2011’de açılan “Asansör Bölümü” öğrencilerine teknik ekipmanların sunumu, incelenmesi ve fabrika içi uygulamalarla aktarıldı.


Sektör eğitimli eleman arıyor

Asansör imalatı ile ilgili eğitim kurumu olmadığına ve  sektörün eğitimli eleman ihtiyacına değinen Akkaya, “ Bu iş şimdiye kadar usta çırak ilişkisiyle öğrenilmiş. Fakat şu anda çıraklıktan yetişme eleman bulmak çok zor. Yürüyen merdiven, engelliler için asansör sistemleri  konuları ile asansör sektörü hızla gelişiyor. İşi bilen, eğitimli eleman ihtiyacı çok arttı. Okullardan eğitimli insanların çıkması hem firmaların genel giderlerini düşürecek, hem de personel işi bildiği için iş kaybı engellenecek.  AKE Asansör’ün desteğiyle Antalya OSB Endüstri Meslek Lisesi’nde kurulan “Asansör ve Yürüyen Merdiven Bölümü” öğrenciler için büyük bir şans” diye konuştu.

Mezun öğrenciler sektörde fark yaratacak


Antalya OSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü Teknik Öğretmeni Yusuf Karamanlar, “Biz hem öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş fırsatlarını çoğaltmak, hem de sektöre kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla bu bölümü kurmaya karar verdik. AKE Asansör’ün destekleri olmasaydı bu bölümü açamazdık. Lisemiz ve AKE Asansör’ün aynı bölgede olması, müfredatlarımız kapsamında öğrencilerimizin pratikte de uygulamalı olarak eğitim almaları açısından büyük avantaj” dedi.


4.2B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!