Aspendos Opera ve Bale Festivali'ni 'Turandot' Açtı

Haberler05 Eylül 2018
2.1B OKUNMA
Paylaş

25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 4 Eylül 2018 tarihinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Turandot operası ile başladı.

25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 4 Eylül 2018 tarihinde Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Turandot operası ile başladı. Ünlü İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu eserde solistlere Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestraları eşlik etti. Orkestra şefi Alberto Veronesi idi. Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü Murat Karahan’ın başrolde sahnede olduğu geceye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katıldı.
Aspendos Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde, Giacomo Puccini’nin hayatını kaybederek son bölümünü tamamlayamadığı ünlü eser; Pekin’de yaşayan Çin prensesi Turandot’un evliliğini konu aldı. Çin Prenses’i Turandot, evlilik için gelen taliplerine, o ana dek bilenin hiç çıkmadığı üç soru sormakta, talipliler teker teker idam edilmektedir. Saray yetkilileri ile Turandot’un babası bu gidişe bir son vermek istemektedir.



2.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!