ATAV, Antalyalıları 1 Eylül’de Perge’ye Davet Etti

Haberler28 Ağustos 2018
1.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, 1 Eylül Cumartesi günü ATAV’ın organize edeceği 'Pasha Dance Theather' temsiline tüm Antalyalıları davet etti.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından 2018 Perge Yılı kapsamında düzenlenecek olan 01 Eylül  2018 tarihinde Perge’de yapılacak Pascha Dans Teatral Dans Gösterisi’nin basın lansmanı yapıldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Toplantı Salonu’nda yapılan lansmanda konuşan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, etkinlik ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dans gösterisinin Perge’nin antik stadyumunda yapılacağını ifade eden Başkan Gül Ege, “Önceliğimiz kentte yaşayanların Perge’ye ilgisini nasıl artırabiliriz? Antalya halkının sahip çıkmadığı bir çekim merkezine turistin sahip çıkması beklenilemez.Bu işin doğasına aykırı. Öncellikle bizlerin sahiplenmesi gerekiyor. Çıkıp bir anket yapsak ‘Pergeyi gördünüz mü?” diye sorsak, tahmin ediyorum çok düşük bir oran çıkacak” dedi. 1 Eylül’de gerçekleşecek etkinliğe ulaşımı kolaylaştırdıklarının altını çizen Başkan Gül Ege, “Raylı sistemle gelen insanları gösteri alanına taşımak amaçlı her 20 dakikada bir etkinlik alanına shuttle kalkacak. Üçretsiz olacak bu gösteriden mümkün olduğunca Antalya’yı ziyare eden turistler ve Antayalı vatandaşlarımız yararlansın  istiyoruz” diye konuştu.

Etkinlik İçin Stadyum Açılıyor

Başkan Gül Ege, imece usulüyle böyle bir tanıtıma imza attıklarını kaydederek Gül Ege, şöyle devam etti: “Birtakım bütçelerle birçok işi yapabiliyorsunuz. Ama önemli olan sıfır bütçeyle kent için kent gönüllüleriyle birlikte kafa yorup ne yapabiliriz diye düşünmek, sonrasında imece usulüyle birlikte bir işi ortaya koymaktı. Bunun değeri paha biçilemez. Pasha Dance Theater Yapımcısı Serpil Sunay, ATAV’a gelerek ücretsiz bir dans gösterisi gerçekleştirmek istediklerinin önerisini sundu ve biz de memnuniyetle karşıladık. Burada bir kadın dayanışması göreceksiniz. Etkinliğimiz, bu kentin kenetlendiği organizasyonlardan biridir. Bu Antalya Tanıtım Vakfı’nın daha önce yaptığı güzel organizasyonların bir getirisidir. Diğer yandan Perge’deki Antik Stadyumun restorasyonu halen devam ediyor.  Sadece bu gösteri için bir seferliğine bu gösteri için açıyoruz. Daha sonra stadyum bitene kadar burada gösteri olmayacak” dedi. Yaptıkları tanıtımlarda kar amaçlarının olmadığına dikkat çeken Başkan Gül Ege, “Gaye tamamen Antalya’nın en güzel değerini ortaya çıkarmak ve gözler önüne sermektir. 1 Eylül’de düzenleyeceğimiz etkinliği ilerleyen tarihlerde yerli ve yabancı turistlerle buluşturmak istiyoruz. Gösteri sırasında çekeceğimiz görüntüleri Antalya tanıtımında kullanacak oluşumuz da bu güzel etkinliğe ölümsüzlük kazandıracaktır” ifadelerine yer verdi.


1 Saatlik Masalsı Gösteri

Pasha Dance Theater Yapımcısı Serpil Sunay ise 10 yıl önce çalışmalarına başladıklarını ama son 4 yıldır sahneye çıkmaya başladıklarını belirtti. Bu işe gönül verdiklerini, hiçbir sponsor ve destek almadan yollarına devam ettiklerini söyleyen Sunay, “Yurt içinin yanında yurt dışında da turneler yapıyoruz. Ama şehrimiz içinde bir şeyler yapmak istedik. 200 metrekare sahnede, 55 kişilik sanatçı kadrosu ile gösteri yapacağız. 1 saatlik, tek perdelik bir gösteridir. Osmanlı tarihi ve kültüründen masalsı bir hikayeyi izleyicilerimizle paylaşacağız” diye konuştu.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!