ATSO, Aşçılara Yeterlilik Sertifikası Verecek

Haberler22 Mayıs 2018
996 OKUNMA
Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (MESEM), aşçı mesleğinin ilk versiyonuna ilişkin kriterleri ulusal yeterlilik sistemine kazandıran ve bu versiyonun sertifikasyonu konusunda Türkiye’de yetkilendirilen ilk merkezi oldu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO olarak mesleki yeterlilik ve yeterliliğin belgelendirilmesi noktasında Türkiye’de birçok ilke imza attıklarını kaydederek “ATSO Bünyesinde faaliyet gösteren ATSO MESEM, farklı meslek dallarındaki yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi ve mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesi noktasında Türkiye’ye öncü olan çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar birçok ilke imza atarak farklı meslek dallarındaki mesleki yeterlilik kriterlerini belirledik ve yaptığımız sınavlar sonucunda farklı alanlarda Türkiye’nin ilk mesleki yeterlilik belgelerini verdik. Bu çalışmalarımızı aşçı ve kahve bar görevlisi (barista) meslek dalları ile sürdürdük ve bugün ATSO MESEM bu alanlarda akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş ilk merkez konumundadır” dedi.

Güncellenen Aşçı Rev.01 mesleğinde, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlerin ATSO MESEM’e başvurabileceklerini sözlerine ekleyen Başkan Çetin, bu çalışmalarda emeği geçen ATSO çalışanlarına, sınav komisyonu üyelerine, desteklerinden dolayı ilgili kurum/kuruluşlara teşekkür ettiğini belirtti.



996 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!