ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO” Açıldı

Haberler27 Aralık 2018
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde yeni bir inovasyon merkezi açıldı. 'İnovatso' adı verilen merkezin, bir ön kuluçka merkezi olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

 İnovatso'da, Antalya ve bölgesindeki girişimci adaylarının fikirlerinin katma değer yaratacak marka ürünlere dönüşmesine aracılık etmesi öngörülüyor.

“İNOVATSO”nun açılışı nedeniyle ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta dijital dünyanın fenomen ismi Serdar Kuzuloğlu “İyi Fikir Taze Yenir” konulu bir sunum yaptı. Konferansa Vali Vekili Hamdi Bolat, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyelerinin yanı sıra, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

İnovatso'nun  fikirlerini geliştirmek ve prototipe dönüştürmek isteyen ancak yeterli ekipmanı bulamayan veya yatırımcılarla bir araya gelemeyen girişimcilerin buluştuğu bir yer olması planlanıyor. 24 saat hizmet verecek merkezde, söz konusu hedef doğrultusunda üç boyutlu yazıcıdan CNC tezgahına kadar pek çok ekipman girişimcilerin kullanımına sunuluyor. 


''Yeni Fikirler İçin Başlangıç Noktası Olacak''

ATSO Başkanı Davut Çetin, "İnovasyon merkezinde mekanik, yazılım ve elektronik atölyeleri oluşturduk. Ayrıca girişimciler için kübik ofislerimiz ve toplantılar için belirlenmiş alanlarımız mevcut. İnovatso’yu yenilikçi fikirler için bir başlangıç noktası olarak tanımlıyoruz, Antalyalı girişimcilerin fikirlerini markaya ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürdüğü bir platform olmasını umut ediyoruz" dedi.


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!