ATSO Vakfı Kaleiçi Old Town Festivali’nde

Haberler10 Ekim 2018

Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Kaleiçi Old Town Festivali’ne Kaleiçi’ndeki Selçuklu uygarlığının izini süren iki sergi ile katılıyor. “Tarihi çevrede yaşama/bulunma/gezme” olgusunun bilgiden öteye geçerek farkındalığa ve saygıya dönüşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen sergiler,  Kaleiçi’nde Yivli Minare dışında pek de farkında olmadığımız Selçuklu izlerini, kent duvarlarına ve yapılara bırakılmış izler üzerinden okumaya çalışıyor, yerlerini gösteriyor ve gezginleri tarihi kent farkındalığına davet ediyor.

Sergi: “Kaleiçi’nde Selçuklu İzleri” 
Araştırmacı Mustafa Cansız ve Akdeniz Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyelerinden Handan Dayı’nın hazırladığı sergi, Kaleiçi’ndeki Selçuklu yapıları ve surlar üzerindeki kitabelere odaklanıyor. 1200’lü yılları günümüze taşıyan bu kitabelerin yerleri, anlamları ve günümüz Kaleiçi’ndeki yok olmuşlukları vurgulanıyor.
 
Sergi: Cüstan ve Tavaşi İçin - Geriye Kalanın Bendekileri’ne Dair 
Sanatçı Handan Börüteçene, kayıtlarda adına rastladığımız Selçuklu Antalyası’na iz bırakmış iki mimara, Cemaleddin Cüstan Yakub El Kayserayi ile Tavaşi Balaban’a adadığı sergisinde, bu büyük tarihi mirasın bugüne taşıdığı sorumluluğu çağdaş sanatın araçlarıyla ifade ediyor.
 
Sergiler Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde 11 Ekim - 4 Kasım 2018 tarihleri arasında görülebilir.
 
Açıkhava Sanat Alanı: Birlikte & Tarihin İzinde
Öğr. Gör. Dr. Ebru Nalan Sülün’ün küratörlüğünü üstlendiği Açık Hava Sanat Alanı’nda disiplinlerarası oluşturulan sanatçı ekibi kamusal alanda interaktif çalışmalar üretecekler. Sokağın ruhunu ortaya çıkarma ve kamusal alanı sanat ile harekete geçirmeyi hedefleyen çalışmalar Kaleiçi’nde kaybolan tarihin izlerini sürecek.  Açık Hava Sanat Alanı’na katılacak sanatçılar arasında Hande Gülaçar, İlkem Güneri, Çağatay Atlı, Safiye Bayraktar, Tamay Uysal, Merve Karateke, Fadime Aygün, Yamaç Atan, Alaaddin Altan Hız, Ferhat Arat, Lidya Wassmuth, Gizem Sevinç, Recep Güller, Fikriye Özcan, Asil Argun, Kamile Kirlioğlu, Handan Akarsu, Seray Kantarcıoğlu, İbrahim Yanık, Batuhan Öztürk, Baki Bodur, Meral Özdemir, Ali Yılmaz, Ferhat Dündar, Parinaz Ghafarian, Saba Esmaeili ve Ozan Can Fırat yer alacak.
 
Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi 
Adres: Selçuk Mahallesi, Aralık Sokak, No:2 Kaleiçi / Muratpaşa, Antalya



Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!