ATSO’dan “KÖK”lü Değişim

Haberler08 Ocak 2020
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya’da fark yaratan kişi ve kurumları gururlandırmak ve takdir etmek amacıyla yürüttüğü 137 yıllık ödüllendirme geleneğini, gelişim ve gelecek odaklı bir revizyonla yeniliyor.

ATSO Başkanı Davut Çetin, KÖK Ödülleri’ni gazetecilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen basın lansmanıyla kamuoyuna duyurdu. Davut Çetin, “KÖK Ödülleri ile yıllardır alışılagelmiş ödül ve ödül töreni anlayışını, tüm Antalya için heyecan verici, önemli bir değere dönüştürüyoruz. Uzun süre hatırlanacak ve kalıcı bir eserle taçlanacak bir projeye dönüşecek olan yeni ödül sistemi ile şehre ve gençlere daha fazla dokunacağız. Yeni ödül sistemi kazananın da, hedefleyenin de heyecanını taze ve diri tutacak” dedi.

Antalya 4.0 ekseninde yenileşme, değişim ve dönüşüme öncü olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ATSO, Kuruluş Yıl Dönümü ve Geleneksel Ödül Töreni adıyla farklı tarihlerde düzenlenen 2 kapsamlı organizasyonunu birleştiriyor. Böylece yaratılan kaynağı her yıl farklı bir sosyal sorumluluk projesine aktarma kararı alan ATSO, “KÖK” adı ile markalaşacak Kent Ödülleri ile yaratılan sinerji ve motivasyonun, Antalya’nın tamamını kucaklaması yönünde örnek bir adım atıyor.

ATSO’nun bir kent geleneği haline gelen Geleneksel Ödül Töreni, bugüne kadar kurum üyelerine ve onların yıl içinde yarattıkları finansal verilerine odaklanıyordu. Kuruluş yıldönümünde ise daha çok ATSO özelinde plaket ve ödüller takdim ediliyordu. Bu organizasyonlar artık her kurum ve kişinin katılabileceği ve kent için fark yaratan tüm duyarlılıklara dikkat çeken bir biçimde genişliyor; KÖK Ödülleri…


KÖK ismi “Kente Önem Katanlar” ifadesinin baş harflerinden oluşuyor. KÖK, aynı zamanda ekonominin kentin köklü değerleriyle gelişeceğini ifade etmektedir. KÖK ile kentin önemine atıf yapılmaktadır. Bu anlayışla ATSO tarafından geleneksel olarak verilen ödüller artık KÖK Ödülleri ismini almıştır.

KÖK'de Büyük Ödül: Tam Donanımlı Bir Spor Salonu 


Antalya Ödülleri’nin her bir kategorisinin değerlendirmesi, alanında uzman profesyoneller ve/veya akademisyenler tarafından oluşan tamamen bağımsız bir Seçici Kurul tarafından yapılacak. KÖK Ödülleri 7 ana kategoride verilecek

 

1.     Kent Ödülleri,


·         İnovasyon,

·         Dijital Dönüşüm,

·         Bilim,


·         Eğitim,

·         Kültür-Sanat,

·         Spor,


·         Çevre,

·         Kurumsal Sosyal Sorumluluk

·         Antalya Araştırması


·         Basın

2.     Döviz Kazandırıcı Hizmetler,

·         Seyahat Acenteleri


·         Konaklama Tesisleri

·         İhracat - Genel

·         Tarım İhracatı


3.     Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen İlk 100 Şirketi Sıralamasına Giren Antalya Firmaları,

4.     Türkiye’nin İlk ve İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları

5.     Ticari Bilanço Karı Büyüklüğüne Göre Dereceye Giren Oda Üyeleri,


·         Merkez (Gelir-Kurumlar),

·         Temsilcilikler (Gelir-Kurumlar),

6.     Faal En Eski 3 Gerçek ve 3 Tüzel Kişi Oda Üyeleri (Daha önce ödül almayan),


7.     10 Yıl ve Üzeri Görev Yapan Oda Meclisi Üyeleri (Daha önce ödül almayan),

kategorilerini kapsayan geniş bir çerçevede sunulacak.

ATSO yönetiminin tüm kategorilerde kazananları onurlandıracağı ödül ise Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için kurulacak bir spor salonu olacak. Bu çerçevede 2020 yılı KÖK Ödüllerini kazananlar adına Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir spor salonu yapımı çalışmalarına başlandı.


Salonun girişine “Bu Spor Salonu, ATSO-KÖK 2020 Yılı Ödül Sahipleri Adına Yaptırılmıştır” ifadesi yazdırılacak. Böylece ATSO-KÖK ödülü alanlar nezdinde bütün ATSO üyeleri adına Antalya’ya ve gelecek nesillere güzel bir eser kazandırmak hedefleniyor.

''Geleceğe Dokunan Ödüller Yaratıyoruz''


ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin bu ilham veren ödüllendirme şekliyle ilgili düşüncelerini; “Ekonominin gelişmesi kentlerin gelişmesine ve toplumsal gelişmeye doğrudan bağlıdır. Bu nedenle günümüzde şirketlerin performansı ciro, istihdam, ihracat, vergi gibi göstergelerin yanında yenilikçilik, sosyal sorumluluk projeleriyle, kentsel gelişmeye katkılarıyla da değerlendirilmektedir.

Yıllardır alışılagelmiş ödül ve ödül töreni anlayışını, tüm Antalya için heyecan verici, önemli bir değere dönüştürüyoruz. Uzun süre hatırlanacak ve kalıcı bir eserle taçlanacak bir projeye dönüşecek olan yeni ödül sistemi ile şehre ve gençlere daha fazla dokunacağız. Yeni ödül sistemi kazananın da, hedefleyenin de heyecanını taze ve diri tutacak.” sözleriyle açıklıyor.

ATSO'dan Eğitime Büyük Katkı: KÖK


Her yıl için belirlenen yeni bir “Eğitim Yatırımıyla” devam edecek organizasyon, Antalya’dan başlayarak, tüm paydaş kent ve kurumlara örnek olması beklenen bir ciddiyet ve kapsamla Kente Önem Katanlar (KÖK) adıyla markalanıyor. ATSO’nun Antalya’ya kazandırdığı onlarca saygın markadan biri olarak yaratılan KÖK; her yıl, odaklandığı eğitim branşıyla ilgili kendi ekosisteminde iletişim yapacak. Sporda eğitimin önemine odaklanılan 2020 sonunda ise tüm kazananları gururlandıran büyük ödül, mütevazı bir biçimde gençlere teslim edilecek.

Başvurular Web Sayfası Üzerinden 

KÖK Ödülleri için 8 Ocak - 14 Şubat 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak. Ödül kategorileri ve koşulları web sayfası hazırlandı. Web sayfasının adı www.kenteonemkatanlar.org. Web sayfası üzerinden başvurular alınacak. Kişi veya kuruluşlar kendi adlarına da başvurabilirler, aday da önerebilirler. 16 Şubat - 28 Şubat 2020 tarihlerinde ön değerlendirme yapılacak. 9 Mart - 20 Mart 2020 tarihlerinde seçici kurul nihai değerlendirmeyi yapacak. 3 Nisan 2020 tarihinde, yani kuruluş yıldönümümüzde de ödüller açıklanacak.



1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!