AÜ'den Lise Öğrencilerine Girişimcilik Eğitimi

Haberler20 Kasım 2014
1.4B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), başarılı girişimcilik öykülerini lise son sınıf öğrencileri ile paylaşıyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama Ve Araştırma Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimin konuğu Mekatronik Yüksek Mühendisi Desird Tasarımın Kurucusu Ender Kazan oldu.

Kazan, Moderatör Öğretim Görevlisi Kenan Yüce tarafından gerçekleştirilen derste Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan 300 katılımcı ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda bir araya gelerek öğrencilerle iş hayatına dair deneyim ve önerilerini paylaştı.


Üretmeye ilkokuldayken el feneri yaparak başladığını anlatan Kazan, arkadaşlarından farklı olduğunu söyledi. Dikkatini farklı yönlere vermesi ve araştırmacı kişiliği nedeniyle üniversite yıllarında dikkat çeken bir öğrenci olduğunu belirten Kazan, “Girişimci olmak diğer insanlardan farklı olmak ve o bilince sahip olmakla başlar” şeklinde konuştu.

Öğretim Görevlisi Kenan Yüce de farklı olmak için diğerlerinden farklı işler yapmak ve proaktif düşünerek çalışmak gerektiğini vurguladı. Girişimcilik derslerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yüce, öğrencilere, “Hayatınızı yönlendirebileceğiniz yaş aralığının 15-19 yaş olduğunu ve bu dönemi çok iyi değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Eğitimin sonunda Yüce, Teknokent Desird Tasarım’ın kurucusu Ender Kazan’a teşekkür belgesini takdim etti.



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!