AÜ'de Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Sergi

Haberler19 Şubat 2018
957 OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Mihri Müşfik' anısına, ulusal karma sergi düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zehra Yiğit, çağdaş Türk resminin ilk kadın sanatçısı sayılan Mihri Müşfik anısına ulusal katılımlı sergi düzenleyeceklerini söyledi. Serginin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılacağını ifade eden Doç. Dr. Yiğit, "Farklı disiplinlerden eserlerin yer alacağı serginin küratörlüğünü ve düzenlemesini öğretim elemanlarımız Yrd. Doç. Nevin Yavuz Azeri ve Hande Rastgeldi yapıyor. 08-18 Mart 2018 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz etkinlik kapsamında 'Fark Yaratan Kadınlar' başlıklı panel de gerçekleştirilecek" dedi.


Resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf, sinema, geleneksel Türk el sanatları gibi sanatın her alanından eserlerin sergiye katılabileceğini belirten Doç. Dr. Zehra Yiğit, “Sergiye katılmak isteyenlerin 22 Şubat 2018 tarihine kadar eserlerini göndermeleri gerekiyor. Kabul edilen eserler 23 Şubat 2018 tarihinde duyurulacak. Sergi hakkında detaylı bilgiye 'http://gsf.akdeniz.edu.tr/' adresinden ulaşılabilir" diye konuştu.

Mihri Müşfik Kimdir?


Mihri Müşfik, Türkiye’de çağdaş resim çalışmalarını ilk başlatan kadın ressam. Özellikle portreleriyle tanındı. Bir çok tanınmış kişinin portrelerini yaptı ve ayrıca portresini yaptığı tanınan isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk ve Papa XV. Benedict de bulunuyor. Kız öğrencilerin devam ettiği bir Güzel Sanatlar Akademisi olan İnas (Kız) Sanayi Nefise Mektebi'nin ilk kadın yöneticisi oldu; pek çok kadın ressamın yetişmesine emeği geçti. Resme olan tutkusu nedeniyle aristokrat yaşamını terk etti, bohem ve yoksul bir yaşam sürdü.

 


957 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!