Aziz Nesin'den Sevgilerle

Haberler23 Aralık 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), Aziz Nesin’in öykülerinden uyarlanan Azizname adlı oyunu sahneliyor. 2 perdelik oyun, toplumsal ve politik göndermeleriyle dikkatleri çekiyor.

2013-14 sezonunda 6 farklı oyunla tiyatroseverlere seslenen ABT, bu kez Aziz Nesin’in öykülerinden uyarlanan Azizname’yi sahneliyor. Türk edebiyatının en yaratıcı ve üretken yazarlarından biri olan Aziz Nesin’in farklı öykülerini tiyatroya aktaran Yücel Erten’in ‘Azizname’ adını verdiği oyunu Murat Sarı yönetti. Uzun bir çalışma sürecinin ardından prömiyer gösterimiyle ilk kez izleyicinin karşısına çıkan oyun, uzun süre ayakta alkışlandı. Bugünün siyasi ve toplumsal gündemine de uyarlanan oyun, yaptığı göndermeler ve ince esprilerle dikkatleri çekiyor. Aziz Nesin’in ustaca kaleme aldığı öyküler, tiyatro sahnesinde etkili bir anlatımla bütünleşiyor.

“Ülkemizin bereketli topraklarının hikâyesi bitmez” diyen yönetmen Murat Sarı, Aziz Nesin’in en büyük başarısının da işte burada başladığını vurguladı. Azizname’nin, bugünü anlamak ve geldiğimiz yeri fark etmek için önemli bir fırsat olabileceğini ifade eden Sarı, “Ülkesinin karanlık tarafına ışık tutup aydınlatmayı seven usta; sadece gerçekleri değil, yanlışları da korkmadan haykırmayı seven ustalığıyla başa çıkmakta zorlandığımız dertleri anlattı hepimize. Biz de bunu sahneye taşıdık. Sorgulayalım ve doğrularımıza yeniden bir göz atalım diye” dedi.


Dekorlarında Murat Gülmez’in imzası bulunan Azizname’nin kostüm tasarımı Akın Tezer Tunalı’ya, ışık tasarımı ise Özkan Sezer’e ait. Müziklerini Turgay Erdener’in bestelediği oyunda Müfit Kayacan, Cenap Aydınoğlu, Erdal Gürcan, Safinaz Özgür, Mete Orhan, Mustafa Doğan Ayhan, Sibel Ferlibel, Hüseyin Yirik, Yunus Derli, Pınar Boyar, Gizem Yönel, İlhan Örenel, Nuri Türker ve Murat Akyol rol alıyor.

Azizname, sezon boyunca ABT sahnesinde izlenebilecek.


1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!