Balbey Sokakları Şenlendi

Haberler30 Eylül 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın ilkini Kaleiçi’nde düzenlediği “Yaşam Kalitesi İçin Sanata Evet” şenliğinin ikincisi Balbey Mahallesi’nde gerçekleşti. Şenliğe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Julic Lehner ve beraberindeki heyet, tiyatro ve sinema sanatçısı Burak Sergen ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

TARİHLE SANAT BİR ARADA

Şenliğin açılışında konuşan Başkanı Mustafa Akaydın, sokaklarda ‘Sanata Evet’ şenliği başlattıklarını belirterek : “2 bin yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu tarihi şehrin merkezi Kaleiçi, fakat bu çevrede Balbey gibi tarihi mahalleler de var. Balbey Mahallesi sit alanı ilan edilerek, yıllardır kendi kaderiyle baş başa bırakılmış. Bu kültür şenliği burayı tarihi kimliğine kavuşturmak için bir başlangıç olacak. Bu bölgenin planlamasını halkla beraber yaptık. Ama 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda planlar bekliyor. Onların onayı olmadan olmuyor. Taksim Gezi Parkı’na AVM yapmak isteyince çok hızlı davranıyorlar. Fakat halkçı bir projeyle gelince görevlerini unutuyorlar. Bu şenlikte sokak sanatçılarımız, el emeği ürünlerini sergileyen sanatçılarımız var. Bu tür etkinliklerle Antalya’yı sanatın ve kültürün başkenti yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

BALBEY SOKAKLARI RENKLENDİ

Başkan Mustafa Akaydın daha sonra Nürnberg heyeti ile birlikte stantları gezdi. Yenimahalle Kültür Merkezi öğrencileri açılışta ritim gösterisi sundu. Etkinlikle Antalya’nın en eski mahallelerinden biri olan Balbey Mahallesi’nde Antalya’nın hemen her yerinden sanatçılar kendi üretimleriyle halkla buluştu. Takı tasarımcıları, ressamlar, heykeltıraşlar, deri ve çini sanatçıları eserlerini sergiledi.  Müzisyenler ve tiyatro ekipleri çeşitli gösteriler sunarak, “Sanata Evet” şenliğine renk kattı. 



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!