Balbeylinin Mülkiyet Oranı Azalacak, Kazancı Artacak

Haberler09 Şubat 2018
859 OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda, Balbeylinin mülkiyet değerinin metrekare başına bin lira olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Biz bu projeyi bitirdiğimizde aynı Kepezaltı Santral’de olduğu gibi en az 3 misli, daha da fazlası bir mülkiyet değerine bizimle imzaladığınız mutabakatlar çerçevesinde kavuşacaksınız.Diyelim ki 100 metrekare mülkiyeti olan bir vatandaşımız var. 1000 TL’den bugün 100 bin TL. Bugün bizimle mutabakat imzalarsa yüzde 40’lık bir eksilmeyle 60 metrekarelik bir mülkiyete sahip olacağı anlaşma imzalayacak. En az 3 misli bir kazançla 60 metrekare yeri olan vatandaşın aynı mülkiyeti 180 bin TL’lik değere ulaşacak.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Başkan Türel, Antalya’nın ikinci Kaleiçisi olarak tanımladığı Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde gelinen aşamayı ve yol haritasını halkla paylaştı. ‘Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik’ diyen Başkan Türel, çocukluğunun Balbey mahallesinde geçtiğini mahallenin her yerini bildiğini söyledi.


Balbey Projesi Birkaç Hafta İçinde Netleşecek

Kepez Santral Projesi’nde yapılan her şeyi Balbey’de de uyguladıklarının altını çizen Başkan Türel, “Şunu bir kere çok açık ve net söyleyeyim; yapılan her işi, sizin bilginiz dahilinde ve fevkalade şeffaf yönetim anlayışı ile gerçekleştiriliyoruz. Size mahcup olacağımız hiçbir yerde ben şahsen olmam. Çünkü senelerdir yüz yüze bakıyoruz. Bu makamlar gelip geçici, sizlerin karşısında alnımız açık, başımız dik gezmek için belediye başkanlığı yapıyoruz. Balbey’i bana ilk dönemimde de söylediler. O zaman şunu söyledim. Kaleiçi’ni inşallah Antalya’ya yakışır hale getireceğiz, Kaleiçi Antalya’nın misafir odasıdır, ondan sonra da sıra Balbey’e gelecek. İşte şimdi sıra Balbey’e geldi. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Nihai projeler bu mutabakatların önemli bir bölümü tamamlandıktan sonra artık netleşecek. Netleşmeyen bir şeyi size taahhüt haline getiremeyeceğimiz için bu projelerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlayamamış durumdayız. Ama birkaç hafta içerisinde inşallah bu da olacak. Projelerimiz artık netleşmiş olacak. Biz Balbey’de ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz” diye konuştu.

Balbeylinin Mülkiyet Oranı Azalacak, Kazancı Artacak


Balbey’in şu andaki mülkiyet değerlerinin metrekare başına 1000 lira civarında olduğunu belirten Başkan Türel, “Biz bu projeyi bitirdiğimizde aynı Kepezaltı Santral’de olduğu gibi en az 3 misli, daha da fazlası bir mülkiyet değerine bizimle imzaladığınız mutabakatlar çerçevesinde kavuşacaksınız. Basit bir örnek vereyim. Diyelim ki 100 metrekare mülkiyeti olan bir vatandaşımız var. 1000 TL’den bugün 100 bin TL. Bugün bizimle mutabakat imzalarsa yüzde 40’lık bir eksilmeyle 60 metrekarelik bir mülkiyete sahip olacağı anlaşma imzalayacak. En az 3 misli bir kazançla 60 metrekare yeri olan vatandaşın aynı mülkiyeti 180 bin TL’lik değere ulaşacak. Bu gayet net bir şekilde böyle olacak. Bu böyle olmazsa zaten biz yapmayız. Balbey kaderine terk edilemez. Ama arkadaşlarımız bize diyorsa, ki öyle bir tablo yok şükürler olsun, ‘burada bir şey yapmayın’ amenna. Biz de bir şey yapmayız. En ufak bir zorlama söz konusu değil. Velev ki imzaladınız, vazgeçmek de sizin elinizde. O yüzden biz öncelikli sizlerle anlaşacağız ve bundan sonra da planlama süreçlerini artık birkaç ay içerisinde hızlı bir şekilde neticeye götüreceğiz” şeklinde konuştu.

"En Çok Mutabakat Veren Adada Çalışmaya Başlayacağız"

Başkan Türel sözlerine şöyle sonlandırdı: “Bugün itibariyle yüzde 54’lük bir mutabakat var. En çok mutabakat 6722 numaralı adamızda. En çok mutabakatı veren ada, en önce çalışmaya başlayacağımız ada olacak. Bu da önemli. Çünkü burada parsel bazlı bir çalışmaya gitmemiz mümkün değil. Ada bazlı bir çalışmayla neticeye gidebiliriz. En çok şuana kadar mutabakatı 6722 adasındaki hak sahiplerinden elde ettik. Bismillah deyip, 6722 numaralı adamızda çalışmaya kazmayı vuracağız. Şu anda yüzde 85’lerde mutabakat, yüzde 100’e tamamlayıp hızlı bir şekilde neticeyi alacağız. Böylelikle biz Balbey’de ne düşünüyoruz, ne gerçekleştiriyoruz onu da hep birlikte görmüş olacağız. 6722 adadaki ilk inşaat faaliyetini de büyükşehir olarak ilk biz yapacağız. Ondan sonraki aşamalarda da inşallah gücümüz yettiği müddetçe bu çalışmaları yürütebiliriz.


 


 



859 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!