Başkan Akaydın Projelerini Anlattı

Haberler05 Aralık 2013
1.5B OKUNMA
Paylaş

4,5 yıl boyunca yaptıkları yatırımları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Bitmiş ya da devam eden 345 projemiz var” dedi. 

Bütçe 903 Milyon Lira

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı sonunda gerçekleştirdiği toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi 883 milyon TL olarak belirlenirken, Büyükşehir Belediyesi'ne bütçeye ek olarak 70 milyon TL de borçlanma yetkisi verildi. Buna göre Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi 903 milyon TL olarak belirlendi.  AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bütçede yatırım kalemlerine yeterince pay ayrılmamasını eleştirmiş ve belediyenin geçmişte de kente yeterince yatırım yapmadığını ileri sürmüştü. 


Kültüre Önem Veriyoruz

Eleştirilere cevap veren Akaydın, "Ciddi bir borç yapılandırmasıyla geçti 5 senemiz. Bunu ben de kabul ediyorum. Olması gereken yatırımlar, yapılması gerekilenler az ama devlet bütçesine baktığımız zaman, devlet bütçesindeki oranlar daha fazla. Biz kültüre önem veriyoruz. Sosyal hizmetler ve kültüre yönelik yapılan yatırımları şov harcamaları olarak görmüyorum. Kent yaşamında, kent kültürünün oluşmasındaki en önemli harcamalarından biri olarak görmüyorum" demişti.

 


45 Vizyon Proje

4,5 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları yatırımları Bizim Antalya Gazetesi’ne anlatan Başkan Akaydın, “Proje fiyatı 1 milyon liranın üzerinde olan 45 projemiz var. Bunların bazıları bitirildi, bazıları da halen devam ediyor. Yine bitmiş ve da şu an devam ettiğimiz 300 irili ufaklı projemiz var. Oyuncak müzesi, soba müzesi ve 30 bin koleksiyonlu kütüphane açtım. Behlül Dal Sinema Müzesi hizmete girdi. Yat Limanı’nı düzenledik. Surların yenilenmesine başladık. Düden’i ışıklandırdık. Okullar Bölgesi, Kent Müzesi, Nikâh Salonu düzenlemesi yapıldı” diye konuştu.

Engellilere Özel Plaj


Engellilere yönelik projelerini de anlatan Akaydın, “Karaalioğlu Parkı içerisinde engelsiz parkta, oyun aletlerinden engelli çocuklar için tasarlanmış olacak. Engelli çocuk tekerlekli sandalyesiyle salıncağa binip sallanabilecek. İçerisinde bir de engelsiz kafeterya olacak ve engelli çocuklarımız çalışacak. Lara’da engelsiz plaj hazırladık. Aslında bitmek üzere ama sezon sonu geldiği için önümüzdeki sezon hizmete açılacak. Engelli vatandaşların rahatlıkla sahile inebilecekleri, denizin içinde tekerlekli sandalyeyle serinleyebilecekleri bir düzenleme yaptık” şeklinde konuştu.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!