Behlül Dal Sinema Müzesi’nde Sinema Atölyesi Başlıyor

Haberler15 Ocak 2014
2.8B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi’nin Altın Portakal Film Festivali’nin 50’nci yılında festivalin fikir babası Behlül Dal’ın adıyla açtığı Sinema Müzesi, ücretsiz sinema eğitimi verecek. Senaryo, görüntü, ışık, film analizi konularında gerçekleştirilecek Sinema Atölyesi’ne son başvuru tarihi 26 Ocak.

Behlül Dal Sinema Müzesi Sinema Atölyesi ile vatandaşların izleyici konumundan çıkarak, bir film projesinin tüm aşamalarını görerek ve uygulayarak sinemayı öğrenmeleri amaçlanıyor. Atölyede, bir filmle ilgili gerekli tüm temel ve teknik bilgiler kapsamlı bir şekilde katılımcılara aktarılacak.

KISA FİLM ÇEKEBİLECEKLER


Bir filmi üretebilme ve yorumlayabilme kapasitesini geliştirmeye yönelik olarak gerçekleştirilecek Sinema Atölyesi’nde, katılımcılar kendi kısa film projelerini gerçekleştirmek için gerekli donanıma kavuşacak. Atölyeler, sinemanın kısa tarihi, senaryo yazımı, çekim öncesi aşamalar, çekim teknikleri, ışık ve kamera kullanımı gibi temel başlıklar halinde gerçekleştirilecek. 30 kişilik gruplar halinde düzenlenecek olan atölyelere alınacak katılımcılar ön görüşme sınavı  sonrası belirlenecek.

UZMAN EĞİTMENLER

6 hafta sürecek Sinema Atölyesi’nde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Sözen, Sinema Yazarı Tuncer Çetinkaya, Görüntü Yönetmeni Hüseyin Özşahin ile Doç. Dr. Levent Yaylagül ve Dr. Meltem Gönden eğitmen olarak yer alacak.


Sinema Atölyesi’ne katılmak isteyen vatandaşlar, 26 Ocak’a kadar Haşim İşcan Mahallesi’ndeki Behlül Dal Sinema Müzesi’ne başvurabilecek. Atölye ile ilgili detaylı bilgi 243 25 82 nolu telefondan alınabilecek.


2.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!