Béla Tarr Atölyesi Antalya Film Forum’da

Haberler27 Temmuz 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

Bu yıl 55.’si düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali için geri sayım sürerken, Macar yönetmen Béla Tarr, Festival kapsamında yer alan Antalya Film Forum’a özel bir atölye düzenlemek üzere Türkiye’ye geliyor. Tarr tarafından seçilecek 10 yönetmen, 22 Eylül-3 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek atölyeye katılma fırsatı bulacaklar. Usta yönetmenin bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı atölyeye katılmak isteyenler için başvurular 17 Ağustos’a kadar devam ediyor.  

21-28 Ekim tarihleri arasında dünyanın her yerinden sinemaseveri ağırlamaya hazırlanan 55. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında yer alan Antalya Film Forum’un hazırlıkları da sürüyor. Yeni nesil yönetmenlere öncülük etmesiyle ve bu konuda verdiği eğitimlerle tanınan Macar yönetmen Béla Tarr, Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında yer alan Antalya Film Forum’a özel bir atölye düzenleyecek.

10 Günde 10 Kısa Film Çekilecek

Béla Tarr tarafından seçilecek 10 yönetmen, 22 Eylül - 3 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek atölyeye katılma fırsatı bulacaklar. “Forum Atölye: “Béla Tarr ile Film Yönetimi” adıyla Antalya Film Forumda yerini alan atölyede katılımcılar, 10 günde 10 kısa film çekecek. Atölye süresince katılımcılara uygulamaya yönelik yaklaşımla yol gösterecek olan Béla Tarr; yönetmenlerle kişisel bilgi ve deneyimlerin de paylaşacak. Tarr, her katılımcının ayrı ayrı bireysel geçmişini ve artistik yaklaşımlarını göz önünde bulundurarak, onlara film yapım süreci boyunca rehberlik edecek. Tüm konaklama, ulaşım masrafları ve ekipman ihtiyaçlarının Antalya Film Forum tarafından karşılanacağı atölyeye başvurular 17 Ağustos’a kadar devam ediyor. Atölye hakkında detaylı bilgi almak isteyenler antalyaff.com adresini ziyaret edebilir. Atölyeye başvurular ise https://goo.gl/forms/UbYnvAYDcUU3VsbA3 adresinden yapılabilir. 


BÉLA TARR Kimdir?

1955 Macaristan doğumlu Bela Tarr, kariyerine 1970’li yılların ortasında başladı. İlk uzun metraj filmi olan “Family Nest”i 1979 yılında çekti. Kariyerinin başlarında "cinema verite" akımının etkisiyle filmler üreten Tarr, daha sonra pesimistik ve kara komedi odaklı bir tarza geçti. 1984’te çektiği “Almanac of Fall” hariç tüm filmlerini monokrom çeken Tarr, plan sekanslarıyla ünlüdür. Bela Tarr’ın 1994’te yönettiği “Satan's Tango” çeşitli eleştirmenler tarafından tarihin en iyi filmleri arasında gösterilmektedir. 2007’de çektiği “The Man from London” ile Cannes’da Altın Palmiye’ye aday olan Tarr, 2011 yapımı “The Turin Horse” ile de Berlin’de Gümüş Ayı ve FIPRESCI ödülü kazanmıştır. Saraybosna, Marakeş ve Toronto gibi festivallerde Jüri başkanlıkları yapmış, 2013’te ise yönetmenliği bırakarak film yönetmenliğine yönelik eğitimler vermeye başlamıştır. Saraybosna’da film.factory adında kendi film okulunu kuran Tarr, yeni nesil yönetmenlere öncülük ediyor.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!