Birsen Tezer Antalya'da

Haberler23 Eylül 2013

Birsen Tezer büyüleyici sesiyle, 27 Eylül Cuma akşamı yeniden Simurg Temple Bahçe'de...

Okul yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Birsen Tezer, 1982-83 yıllarında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmalarında okul orkestrası solistliği dalında dereceler kazandı. Yüksekokul tercihini müzikten yana kullanan Tezer, 1984 yılında İ.T.Ü Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı'nı kazandı. Beş yıllık okul eğitimi süresince Erol Deran'dan kanun dersleri aldı ve 1989 yılında bu okuldan mezun oldu. 

Mezuniyetinden kısa bir süre önce, ilk başlarda tek bir gitar, sonraları kurduğu ekibi ile kendi oluşturduğu seçkin repertuarını, İstanbul başta olmak üzere çeşitli şehirlerde, çeşitli müzikhollerde dinleyicisi ile buluşturdu. 

1998 yılında Bülent Ortaçgil'e saygı anlamını taşıyan tribute albüm "Şarkılar bir Oyundur"da Ortaçgil'in "Çığlık Çığlığa" adlı şarkısını seslendirdi. Daha sonra yine Ortaçgil'in "Light" albümünde "Kimseye Anlatmadım" isimli şarkısında Ortaçgil ile düet yaptı. İlhan Şeşen, Gürol Ağırbaş, Gündoğarken gibi değerli müzik insanları ile aynı sahnelerde, çalışmalarda bulundu. Kayıtlarda yer aldı. 

Birsen Tezer 2009 Temmuz'unda piyasaya çıkardığı albümde, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen, Zafer Cınbıl ve Avni Anıl bestelerinin yanısıra sözü ve müziği kendine ait bestelere de yer verdi. Albüm "Cihan" adı altında "Kalan Müzik" etiketi ile raflarda yerini almıştır.

Yer: Simurg Temple 
Tarih: 27 Eylül
Saat: 20:30

Biletler: www.biletix.com



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!