Bisiklet Sporunun Kalbi Antalya'da Atacak

Haberler08 Şubat 2019
2.7B OKUNMA
Paylaş

Dünyada bisiklet sporu etkinliklerinin merkezi olma yolunda ilerleyen Alanya, Şubat ve Mart aylarında Dünya Bisiklet Birliği’nin (UCI) puan vereceği yarışlara ev sahipliği yapacak

Bisiklet sporunda antrenman kampları ile kış turizminde popülaritesi gittikçe artan Antalya'da hareketlilik uluslararası bisiklet organizasyonları ile devam edecek. Şubat ve mart ayında Alanya'da yapılacak ve Dünya Bisiklet Birliği'nin (UCI) puan vereceği 4 günlük yol bisikleti ve 9 günlük dağ bisikleti yarışları için yüzlerce sporcu yarış öncesi antrenman kampları için Antalya'ya geldi. Alanya'da ilki yol bisikleti branşında yapılacak yarışlar, pazar günü 08.30'da UCI Elit Kadınlar Yarışı ile Alanya İskelesi'nden başlayacak. 9 ülkeden 16 takım, 90 sporcu ile start alacak. 11.00'de başlayacak olan Velo Alanya Gran Fondo yarışında ise 200'den fazla sporcu ter dökecek.

Grand Prix Alanya Elit Kadın, Elit Erkek Yarışları ve Gran Fondo Velo Alanya Açık yol yarışları Alanya İskelesi'nde yapay şelale önünde başlayıp Karayolları karşısında sona erecek. Sahil yolundan Demirtaş mahallesine gidip geri dönecek sporcular Dim Barajı'nın etrafında tur atacaklar. Yarışlara Türk sporcularının yanı sıra İsviçre'den Kazakistan'a, Rusya'dan Bahreyn'e kadar 14 farklı ülkeden 400'den fazla sporcu katılıyor.



2.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!