Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezonunu Antalya'da Açacak

Haberler21 Eylül 2013
1.7B OKUNMA
Paylaş

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "La Fontaine Orman Mahkemesinde" oyunu ile yeni sezonunu Antalya'da açacak. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun yeni sezon açılışı için Antalya'da basın toplantısı düzenlendi. Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer ile Sadri Alışık Kültür Merkezi Yöneticisi Sadri Alışık katıldı.

Neylan Süer, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun "Çevreci Nasreddin Hoca Kukla" ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırlanan "La Fontaine Orman Mahkemesinde" oyunu ile beş yılda 63 bin çocuğu tiyatroyla buluşturduklarını söyledi. Tiyatro ile Türkiye genelinde çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçladıklarını ifade eden Süer, tiyatro oyununu yeni sezonda 13 ilde ücretsiz olarak sahneleyeceklerini bildirdi.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun yeni sezonunu Antalya'da açacağını belirten Süer, 21 ve 22 Eylül'de saat 12.00 ve 14.00'te Antalya Kültür Merkezi'nde, 28 ve 29 Eylül'de ise saat 12.00 ve 14.00'te Antalya Yenimahalle Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacağını kaydetti. Yeni sezonda toplam 76 temsil gerçekleştireceklerini aktaran Süer, Antalya'dan sonra sırasıyla Akşehir, Burdur, Marmaris, Bodrum, Denizli, Aydın, Uşak, Manisa, İzmir, Kütahya, Balıkesir, kapanışı ise Çanakkale'de yapacaklarını söyledi.

Sadri Alışık Kültür Merkezi Yöneticisi Sadri Alışık ise Türk çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyununa tüm çocukları davet etti.

"La Fontaine Orman Mahkemesinde"

La Fontaine Orman Mahkemesinde oyunu ile insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Doğadaki düzenin her geçen gün bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyor ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fontaine'den yardım istiyor. Klasik La Fontaine masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor.



1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!