Bülent Ecevit Kültür Merkezi Açıldı

Haberler16 Mart 2014
3.7B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ni hizmete açan Başkan Mustafa Akaydın, “Merkezin tiyatro salonuna Berkin Elvan’ın adını verdik. Burada iki Karaoğlan’ın birden adı yaşayacak” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı içerisinde inşa ettiği Bülent Ecevit Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı. Antalya’ya ve Karaalioğlu Parkı’na yeni bir vizyon katacak kültür merkezinin açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

3’NCÜ KÜLTÜR MERKEZİ


Antalya’nın kültür hayatına önemli katkılar sağladıklarını ve bununla çok övündüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Burası AKM ve Yenimahalle Kültür Merkezi’nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin 3’ncü kültür merkezi olacak. Bülent Ecevit Kültür Merkezi 2 bin 600 metrekare örtülü alana sahip. Eskiden bu alanda nikah salonu vardı. Nikah salonu ihtiyacımızı başka bir yerde karşıladığımız için burası tamamen bir kültür merkezi olarak hizmet verecek. Burada bir çok amaçlı salon, kafeterya, restoran, fuaye ve sergi alanları var. Dışarıda da 2 bin 500 metrekarelik bir kullanım alanı var” diye konuştu.

İKİ KARAOĞLAN’IN ADI YAŞAYACAK

Burada çok önemli bir devlet büyüğü olan eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in ismini yaşatacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Akaydın şunları söyledi: “Ama bununla da yetinmedik. Merkez içindeki kültür salonuna 3 gün önce 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın adını verdik. Burada iki Karaoğlan’ın adı birden yaşayacak. Berkin de bir Karaoğlan. Ecevit de bir Karaoğlan. Her ikisi de Antalyalıların gönlünde taht kurmuş kişilikler olarak yaşayacaklar. Allah’tan her ikisine de rahmet diliyorum. Bu merkezin Antalya kültürüne katkıda bulunmasını diliyorum.”


AKAYDIN’I KUTLUYORUM

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’da Bülent Ecevit’in emeğin yanında olan bir başbakan olduğunu hatırlatarak, “Emek hareketinin önderi olan, emekçi genel başkanımızın adını taşıyan bir kültür merkezinin açılışını yapmak benim için onurdur. Başkan Akaydın’ın çalışmalarını takdirle izliyoruz. Hizmetleri Türkiye’de ilgiyle izleniyor. Burada kalıcı bir eser yaptı. Bu eserlerin bundan sonra da süreceğine yürekten inanıyoruz. Bir çok projesi var. Bunlar içinde Türkiye’de ilk olan projeler de bulunuyor. Sadece kültür sanatta değil, sağlık, eğitim ulaşımda, yoksullar, emekliler, engellilerle birlikte yapılan projeler var. Antalya Mustafa Akaydın’la birlikte turizmin yanında kültür ve sanatın da başkenti olma yolunda ilerliyor. Belediye başkanımızı kutluyorum” dedi.

BERKİN ELVAN SALONU’NDA TİYATRO İZLEDİLER


Başkan Mustafa Akaydın ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Akaydın ve Akkaya, Berkin Elvan Salonu’nu gezdi. Heyet burada mini bir tiyatro gösterisi izledi. Başkan Akaydın ve beraberindekiler, Bülent Ecevit Kültür Merkezi fuayesi ve sergi salonunda açılan Tufan Dağıztanlı’nın seramik, Himmet Öcal’ın resim sergisi ile Antalya Kent Müzesi’nin Kuşlar sergisini inceledi.


3.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!