Büyükşehir'den 1 Yılda 24 proje

Haberler04 Şubat 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl 24 önemli projeye imza attı. Büyük bir bölümü ulaşım konusunda hazırlanan bu projelerin toplam tutarı 425 milyon lirayı buldu. 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı boyunca yaptığı yatırımlar açıklandı. Buna göre belediye;  geçen yıl 24 projeye imza attı. Bu projelerin 15’i biterken 9 projenin yapımına devam ediliyor. Kentsel dönüşüm, cadde düzenlemesi, köprü yapımı ve ulaşım gibi konularda gerçekleştirilen 24 projenin parasal karşılığı 424 milyon 898 bin lira oldu.

İNÖNÜ KENTSEL YAŞAM ALANI


Antalya Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında; İnönü İlköğretim Okulu, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi ve Doğumevi binalarının bulunduğu alanın yeniden düzenlemesi ile İsmet İnönü Kentsel yaşam alanı yapıldı. 

DÜDEN ÇAYI’NA KÖPRÜ


Muammer Aksoy Caddesi düden çayı üzerinde köprü yapımı çalışmaları hızla devam ediyor. Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Kompleksi projelendirildi. Karaalioğlu Parkı içi Büyükşehir Belediyesi Nikâh Salonu ve Deniz Restoranın bulunduğu alanda ki yapıların yıkılması ile yeniden inşa edilmekte olan kent müzesi işlevli olan proje inşaatı yakında tamamlanacak. Toplam inşaat alanı yaklaşık 2700 m2 olan Kent Müzesi kompleksi 2 kattan oluşuyor.  Düden parkın kuzeyindeki 1867 m²‘lik alanda, kaykay, paten ve bunun gibi sporlar ile ilgilenen insanlara, hem vakit geçirmeleri amacıyla hem de bu sporlarını icra etmek üzere kaykay parkı yapılıyor.

 




CADDE GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

Ali Çetinkaya Caddesi ve Hasan Subaşı Caddesi çevre düzenlemesi yapılarak bu caddeler güzel bir görünüme kavuştuAsfalt çalışmaları yapıldı. İnönü Caddesi’nde yapılan çevre düzenlemesi kapsamında cadde üzeri çelik halatlar çekilerek farklı renklerde şemsiyelerle kaplandı.  Cadde ve bulvarlarda kaldırım çalışmaları yapıldı.  Yenilenen caddelerde yeşil alan içinde bulunan trafo yapıları bütünlük sağlaması için suni çim ile kaplandı. Antalya’nın muhtelif yerlerinde bulunan üst geçitlerin tadilat ve bakımı yapıldı. Merkezde bulunan Hasan Subaşı Caddesinin Muratpaşa Camii ile Antalya Valilik Binası arasında kalan yaklaşık 380 metrelik kısım ile Cengiz Toytunç Caddesi ve Kazım Özalp Caddesi'nin kesiştiği yerden Dönerciler Çarşısına kadar yapılan düzenlemede zeminde andezit ve diabaz doğal taşlarla; plak, bant, bordür ve küp taşlarla kaplama yapıldı. Bisiklet yolları yapıldı. Yaya öncelikli kent projesi hayata geçirildi ve bunun için gerekli çalışmalar yapıldı


ÇALLI’YA MODERN ÜSTGEÇİT

Vatan Bulvarı'nda(Çallı) 25 metre açıklıklı çelik konstrüksiyon taşıyıcı sisteme sahip üst geçit yapılacak.  Bu üst geçitte 2 adet panoramik engelli asansör ve 1 adet yürüyen merdiven bulunacak. Tophane surlarının onarımı yapılacak. Doğu Garajında bulunan 1. derece arkeolojik sit alanı statüsü kazanan Nekropol alanı için elde edilen proje kapsamında; Nekropol alanının, korunması amacıyla yarı şeffaf örtüyle kapatılacaktır ve Modern Sanatlar Müzesi konseptiyle projelendirilen alanda; süreli ve sürekli sergiler, tarihle bütünlük teşkil ederek teşhir, canlandırma ve bilgilendirme unsurları ile müzeleştirilecektir.


SAHİLDEKİ DÜZENLEMELER

Sarısu C Tipi Mesire Alanı Elektrik Altyapısı projelendirildi yakında çalışmalar başlayacak. 1544 m2’lik bir araziye yerleşen Konyaaltı Kültür Merkezi 1432 m2 inşaat alanı, toplam 350 m²’lik salonu ve giriş fuayesiyle değişik toplantı, sergi ve sanatsal çalışmalara ev sahipliği yapmak üzere planlaştırıldı. Ayrıca Aspendos Kültür Ve Ticaret Merkezi de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi çok yakında bu projelerin de çalışmaları başlayacak. Antalya şehir merkezinde bulunan Andızlı Mezarlığı ve Şehitler Mezarlığı çevre duvarları ve giriş kapısı yenilenerek şehir merkezine yakışır bir görüntüye sahip oldu.

PANAROMİK ASANSÖR


Yat Limanında panaromik asansör yapımı başladı ve tüm hızıyla devam etmekte. Yaklaşık 20 kişi taşıma kapasiteli olan asansör, kullanıcıların yat limanı manzarasını, iniş ve çıkışlarda halkın hem tarihi hem de denizi seyredebilmelerine olanak sağlayacak şekilde şeffaf şekilde yapılan projelerdir.

 




 




 




 




 




 





1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!