Büyükşehir'den Çıraklara Diş Taraması

Haberler01 Kasım 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 14-18 yaş arası gençlere ağız diş sağlığı eğitimi ve diş taraması başlattı.  Proje sonunda 1123 gencin sağlık hizmetinden yararlanması hedefleniyor.

Sosyal Belediyecilik kapsamında ürettiği hizmetlerle Antalya halkının takdirini toplayan Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni bir sosyal projeye imza attı. Büyükşehir Belediyesi  Aksu’da faaliyete geçirdiği Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile sanayide mesleki eğitim gören çıraklara ağız diş sağlığı eğitimi ve diş taraması başlattı.  Muratpaşa Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki 14-18 yaş arası gençlere yönelik hazırlanan program kapsamında çıraklara öncelikle merkezin konferans salonunda ağız diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor.

1123 Genç Yararlanacak 


Toplu eğitimden sonra çıraklar Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Diş Hekimleri tarafından diş taramasından geçiriliyor.  Muayyene edilen gençlere ayrıca flor uygulaması yapılıyor. Tedavi ihtiyacı olan çıraklara ise fissür sealant, dolgu, diş çekimi ve detartraj için Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tedavi edilmek üzere randevu veriliyor. Program sonunda 1123 gencin sağlık hizmetinden yararlanması hedeflenirken, eğitim ve taramaya tabi tutulan gençlere diş fırçası ve diş macunu hediye ediliyor. 


1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!