Büyükşehir'den Kadın Dostu Sözleşme

Haberler14 Ocak 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) Avrupa Yerel Yaşamında Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle uygulanmasına karar verilen “Kadın Dostu Kentler Projesi”ne dahil olarak, eşitlik eylem planını hazırlayan ve toplumda cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Antalya Büyükşehir Belediyesi kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik büyük bir adım daha attı.

EŞİTLİK ŞARTI


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Kadın Dostu Kentler Projesi” kapsamında Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitlik Şartı’nı imzaladı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Kadın Dostu Kentler Programı Antalya İl Koordinatörü Hülya Barbaros ve belediye bürokratları katıldı.

AKAYDIN DESTEK VERECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok proje içinde yer aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında yer alacak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Akaydın, Antalya’nın Türkiye genelinde devam eden proje kapsamında 12 kadın dostu ilden biri olma özeliğini taşıdığını hatırlattı.


CEMR AKTİF ÇALIŞIYOR

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Avrupa’daki en geniş kapsamlı yerel ve bölgesel yönetimler birliği olma özelliği taşıyor. CEMR’i, otuzu aşkın Avrupa ülkesinden yerel ve bölgesel yönetimlerin ulusal birlikleri oluşturuyor. Uluslararası alanda faal çalışmalar yürüten konsey, aynı zamanda Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın Avrupa ayağını temsil ediyor.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!