Büyükşehir’in Bisiklet Projesi Kabul Edildi

Haberler18 Temmuz 2013
3.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için planladığı Antalya Bisiklet Sistemi (ANTBİS) projesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Projenin hayata geçmesiyle şehrin 6 farlı noktasında oluşturulacak bisiklet istasyonlarıyla Antalyalılar kredi kartı ve toplu ulaşım kartıyla bisiklet kiralayabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2012 Yılı Teklif Çağrısı döneminde AR-GE ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi Mali Destek Programı’na başvurusu yapılan “Antalya Bisiklet Sistemi” (ANTBİS) projesi kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’da insan odaklı kent içi ulaşım uygulamalarının yaygınlaştırılması için yapılan planlamalar dahilinde hazırlanan ANTBİS projesi ile 6 farklı istasyona akıllı şehir bisikletleri konulacak. 

İlk etapta 40 bisiklet ve 60 bisiklet park yerinin yapılacağı projeyi Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyeleri de destekliyor. Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyeleri’nin önü ile Cumhuriyet Meydanı, Antalya Müzesi önü ve Düden Parkı'nda birer istasyon noktası oluşturulacak.  Sistemdeki tüm hareketler tek merkezden izlenebilecek. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte herkes kredi kartıyla ya da toplu ulaşım kartlarıyla istasyonlardan bisiklet alabilecek.  İlk etapta turistik bölgeler pilot bölge olarak seçilmiş olup, uygulamanın öncelikle olarak üniversite ve şehrin tamamına yayılması hedefleniyor. 

Ayrıca proje kapsamında toplantılar düzenlenecek ve Antalya Bisiklet Sistemi vatandaşlara anlatılacak. Bisikleti kent içi toplu ulaşım sisteminin bir parçası haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi daha önce “Kent İçi Bisiklet Yolu Projesi”ni başlatmıştı. İlk etapta; Liman Kavşağı’ndan başlayıp Falez Kavşağı’nda son bulan, her iki aksta kaldırımda bisiklet şeridi çizgi çalışmasıyla başlatılan projenin 2. etabında ise Falez Kavşağı’ndan başlayıp Teomanpaşa Caddesi’nden Milli Egemenlik Caddesi’ne uzanan bisiklet yolu oluşturuldu.  Bisiklet yolu son olarak yeniden düzenlemesi yapılan ve mevcut bisiklet yolu bulunan Hasan Subaşı Caddesi ile buluşturuldu. Bisikletin şehir içi ulaşıma entegre edilmesi amacıyla yapılan bisiklet yollarından sonra projesinin hayata geçirilmesi şimdiden beğeni topladı. 


 



3.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!