Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi Açılıyor

Haberler07 Kasım 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi’nin erkek öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için Sinan Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi ve Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’de açılıyor.

Üniversite öğrencilerinin en büyük problemlerinden biri olan barınma sorununa çözüm üreten Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sinan Mahallesi’nde erkek üniversite öğrencileri için düzenlediği Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi ve Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi’ni tamamladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kiralanan 4 katlı binadan oluşan tesiste 4 ve 2 kişilik odalar bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde planlanan tesiste, çok amaçlı salon, çamaşırhane, yemekhane, kantin, televizyon, internet ve etüt odaları, kütüphane ile sığınak bulunuyor. 88 öğrenci kapasiteli tesiste, engelli öğrencilerin kullanımına yönelik odalar da yer alıyor.

Danışmanlık Hizmeti Verilecek


Tesis bünyesinde Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi de hizmet verecek. Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin sınav kaygısı, meslek seçimi ve uyum sorunları gibi konularda uzman eğitmenler eşliğinde velilere ve öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Gençlere yönelik çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirilecek. Sinan Mahallesi 1260 Sokak’ta hizmet verecek tesis 11 Kasım Pazartesi saat 11.00’da resmi olarak hizmete açılacak. 


1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!