Demre'de Noel Baba Meydanı Törenle Açıldı

Haberler30 Kasım 2017
2.5B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenleyerek modern bir görünüme kavuşturduğu Demre Noel Baba Meydanı Sümer Ezgü konseri ile açıldı. Demre’ye üç buçuk yılda 80 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Demre halkı bizim gözbebeğimiz. Demre’ye sevgimizi sözde bırakmadığımızın ispatı da yaptığımız hizmetlerdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Antalya’ya yeni meydanlar kazandırmaya devam ediyor. Yeniden düzenlenerek Demre’ye ve turizme yakışır hale getirilen Demre Noel Baba Meydanı törenle hizmete açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Rusya Antalya Başkonsolosu  Mirdzhalol M.Khusanov ve Demreliler katıldı. 

 8 AYDA TAMAMLANDI

Demre Noel Baba Meydanı ve cadde düzenlemelerini 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Türel, şöyle konuştu: “İşte 31 Mart’ta burada bir temel atmıştık. Noel Baba Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Müze Caddesi düzenlemesi projesini 8 ay önce başlattık ve şimdi açılış için geldik. Eskiden bu hizmetler senelerce bitmezdi. Demre Noel Baba Meydanı, Müze Caddesi, Cumhuriyet Meydanı uygulaması ile Demre ilçe merkezi şimdi bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Demre’mizde de bu güzel projemize yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırım bütçesi ayırdık. Toplam 14 bin metrekare meydan ve bağlantı yolu bu proje kapsamında yenilendi. Antalya şehir merkezimizdeki Cumhuriyet Meydanı’nın adı meydandı biz el atıncaya kadar küçücük bir alandı aslında. Antalya Cumhuriyet Meydanı’nı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda açtık ve güzel bir meydan haline geldi.” 


DEMRE’YE 3,5 YILDA 80 MİLYON TL 

İnşaat süresince yaşanan sıkıntılara sabreden Demre halkına teşekkür eden Başkan Türel, ilçeye 3.5 yılda 80 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı. Türel, “Demre halkımız bizim gözbebeğimizdir. Demre için ne yapsak bize az gelir. Demre’ye sevgimizi sözde bırakmadığımızın ispatı da yaptığımız hizmetlerdir” diye konuştu. 


SÜMER EZGÜ COŞTURDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşmasının ardından Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Türel’e hediye takdiminde bulundu. Rus konukların da katılımıyla gerçekleştirilen açılışın ardından sahne alan ünlü türkücü Sümer Ezgü, sevilen Anadolu ezgilerini Demreliler için söyledi.



2.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!